Paljon taidetta joka paikassa – se voi olla myös ongelma. Kun taiteilija kuolee, hänen työhuoneensa on täynnä teoksia ja kun taiteilija vaihtaa työhuonetta, tai luopuu siitä, on ongelma missä säilyttää kaikki nämä teokset. Museot eivät enää juurikaan halua kartuttaa kokoelmiaan eikä hyvänkään taiteen myyminen isoissa erissä ole helppoa.

Dokumentaarinen videotriptyykki ja dokumenttielokuva, ensi-ilta Turun Taidehallissa 3.10.2019.

Taiteilijoita on joka kaupungissa, maassa ja jokaisessa kylässäkin. On myös taiteen keräilijöitä, taidegallerioita ja taidemuseoita. Taideteosten kohtalot liittyvät meihin kaikkiin – tämä teos seuraa taiteen kohtaloita ja ongelmia.  Dokumentti kunnioittaa taiteen kohtaamisen elämystä ja sen tekemisen nautintoa samalla kun seuraa itse teosten toisinaan ongelmallista taivallusta. 

Teos osallistuu keskusteluun taiteen paradigman uudelleenmäärittelystä ja näyttää uusia näkökulmia taiteen kohtaamiseen. Mukana teoksessa mm. Baren Baren group, Riikka Enne, Helinä Hukkataival, Risto Hämäläinen, Martti Kapanen, Otso Kantokorpi, Michael Landy, Laura Luostarinen, Jan Olof Mallander, Leena Mäki-Patola, Heikki Mäntymaa, Pekka Paikkari, Michael Pinsky, Erkki Pirtola, Hannu Riikonen, Helge Riskula, Ossi Somma, Tapio Suominen, Ilkka-Juhani Takalo-Eskola, David Waterworth, Adolfo Vera ja Vesa Vehviläinen. 

Teos kunnioittaa taiteen kohtaamisen elämystä ja sen tekemisen nautintoa samalla kun seuraa itse teosten toisinaan ongelmallista taivallusta. Teoksemme osallistuu keskusteluun taiteen paradigman uudelleenmäärittelystä ja näyttää uusia näkökulmia taiteen kohtaamiseen.

Video- ja ääni-installation tekijät mediataiteilija Aimo Hyvärinen (FM) ja äänitaiteilija David Chapman (PhD) ovat pitkän taiteilijauransa aikana verkostoituneet hyvin taiteen kentälle sekä tuntevat taiteen sisällön ja jakelun ongelmat.