Piirrosinstallaationi tiivistyy sanaan ’impakti’, jolla tarkoitetaan avaruudesta tulevan kappaleen törmäystä maahan. Minulle impakti merkitsee laajemmin tietynlaista uhkaa ja epävarmuutta, mutta on muistutus myös läsnä olemisen tärkeydestä ja hetkessä elämisestä. Pienet syyt voivat aikaansaada suuria vaikutuksia.

Mitä jos yksittäistä katastrofia ei tulekaan, mutta se on käynnissä juuri nyt joka puolella maailmaa – ihmisen aikaansaamana? Käsittelen tussipiirrosteni kautta ihmisen sisintä olemusta ja pelkoja sekä pohdin elämän hallitsemattomuutta.

Ympäröivä kaaos ja ennalta-arvaamattomuus saa uuden olomuodon Turun Taidehallin pienessä galleriatilassa isokokoisen piirrosinstallaation sekä pienempien tussipiirrosten kautta. Impakti on teoskokonaisuus, jota tutkitaan pimennetyssä tilassa valon avulla.

Tussipiirrokset kutsuvat tarkastelemaan vertauskuvallisesti impaktia, siihen sisältyviä uhkia, ehkä siristämään silmiään valon avulla nähdäkseen kaikki ne yksityiskohdat, jota tilan pimeys alleen kätkee, ehkä hetken ajan pohtimaan myös kysymystä ”mitä jos?”.

kuva: Maija Toivanen