PERILAB

PeriLab – kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone

Paikallisisten kuvataideyhdistysten jäsenistöstä on lähtenyt tahto perustaa mahdollisimman monia kuvataiteilijoita palveleva, yhteinen työhuone. Työhuoneen tarkoitus on tarjota alueen kuvataiteilijoille mahdollisuuksia omakustanteiseen kuva- ja videotuotantoon sekä mahdollistaa tiedon ja taidon vaihdon ammattilaisten välillä.

Työhuone perustetaan keväällä 2019 yhteistyössä Turun taiteilijaseura ry:n, Turun taidegraafikot ry:n ja Arte ry:n kanssa ja näiden sekä Valokuvakeskus Perin jäsenten tarpeita huomioiden. Valokuvakeskus Peri hallinnoi työhuoneen perustamista ja ylläpitoa. Työhuone sijaitsee Turun Taidehallissa, Vanhan Raatihuoneen kiinteistön ensimmäisessä kerroksessa. PeriLabissa käynnistetään säännöllistä työpajatoimintaa, tila tulee toimimaan myös vapaan taidekentän maksuttomana kokoushuoneena taidehallin aukioloaikoina.

PeriLabiin ollaan hankittu Suomen kulttuurirahaston (keskusrahasto) apurahalla mm. suurkuvatulostin, pigmenttitulostin, skanneri, kuulokkeet, kalusteita, päivänvalolamppuja ja magneettiripustusseinäke. Perustamisvaiheen jälkeen suunnitelmissa on ammattitasoisen videoedintointityöaseman hankinta sekä kurssien järjestäminen. Kurssit opastavat yhteistyöyhdistysten noin 300 jäsentä laitteiden käyttöön, lisäksi työpajat mahdollistavat peer to peer oppimista jäsenten kesken. Työhuoneella järjestettävät omakustannehintaiset erikoiskurssit ja työpajat ovat mm. kuvankäsittely (Photoshop), graafinen suunnittelu (InDesign), verkkosivujen luonti (WordPress), videoeditointi (Premiere) ja tulostus (profiilit, kalibrointi, värihallinta, painovalmistelu ym).

Työhuoneen digitaalinen suurkuvatulostin tulee digityöhuoneen perustajayhteisöjen jäsenten lisäksi Turun Taideakatemian opiskelijat käyttöön sopimuksen mukaan. Yhteistyö mahdollistaa opiskelijoiden ja paikallisten ammattilaisten kohtaamista, yhdessätekemistä ja tiedonvaihtoa.

Kurssit ja tekninen tuki:

Jussi Virkkumaa
perilab@turuntaidehalli.fi
045 860 4303

Varaa PeriLabista työskentelyaikaa tai kokoustilaa: