Tervetuloa avajaisiin torstaina 14.11.klo 17.00 -19.00!

Opastus sunnuntaina 1.12. klo 13.00.

 

Näyttely esittää miehen hahmon vahvana ja herkkänä, toista ihmistä peilaavana olentona. Hän katsoo toista miestä, mutta samalla myös itseään pyrkien löytämään oikean tavan olla maailmassa. Visuaalisesti yhteneväiset kuvat muodostavat näyttelyn ryhmittelyjen kautta poeettisen kokonaisuuden, jonka narratiivit syntyvät mallien hienovaraisista ilmeistä ja eleistä. Ajan kuluminen ja ulkonäöllä ilmaistu identiteetti ovat näyttelyn temaattisessa keskiössä.

Tero Puhan tavanomaisista työskentelytavoista poiketen näyttelyn valokuvateoksissa ei ole käytetty lainkaan kuvamanipulaatiota. Tältä osin Puha on palannut taiteilijana juurilleen, perinteisen valokuvailmaisun pariin. Kuvasto keskittyy autenttiseen valon, muodon, tunnelman ja läsnäolon tutkimiseen. Kuvissa esiintyy eri ikäisiä miehiä maskuliinisista androgyynisiin. Osa on läheisiä ihmisiä, osa tuttavia ja jotkut aivan vieraita. Taiteilija kokee kiinnostavaksi rinnastaa kuvia elämänsä eri jaksoilta ja katsoa, millaisia keskusteluja niiden välille syntyy. Esillä olevat teokset on kuvattu Suomessa, Lontoossa ja Pariisissa. Näyttelyssä on esillä mm. muotokuvia samoista miehistä 20 vuoden aikavälillä. Osa näyttelyn kuvista on mukana myös Puhan kehutussa valokuvakirjassa Intiimi Valo-Intimate Light (Parvs). Kirjaa voi ostaa näyttelystä.

Madridissa kuvattu surrealistinen Originallyhytelokuva pohtii mieheyden ja yksilöllisyyden haasteita eläessämme ajassa, jossa mikään ei tunnu riittävän. Elokuvateoksessa kauniiseen espanjalaiseen puistoon lintuja tarkkailemaan tullutta, komeasta ja persoonallisesta ulkonäöstään tietoista miestä odottaa puiston uumenissa suuri yllätys. Elokuva on saanut 10 palkintoa kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla.

Tero Puha (1971) on monialainen kuvataiteilija, jonka taiteelliseen tuotantoon on vuosien varrella kuulunut valokuvanäyttelyitä, kuvasalkkuja, valokuvakirjoja, performansseja, lyhytelokuvia, näyttämöteoksia sekä graafista taidetta. Hän on käsitellyt tuotantonsa keskeisintä teemaa, nykymiehen identiteettiä, koko uransa ajan poikkitaiteellisesti ja pitkäjänteisesti. Nykytaiteen kentällä Puha tunnetaan parhaiten erilaisia kuvamanipulaatioita, graafisia elementtejä ja performanssia sisältävistä monitaidekokonaisuuksista. Viime vuosina hän on siirtynyt yhä enemmän liikkuvan kuvan ja esitystaiteen pariin. Puhan teoksia on useissa merkittävissä julkisissa kokoelmissa Suomessa, kuten Kansallisgallerian / Nykytaiteen museo Kiasman, Suomen valokuvataiteen museon, Helsingin taidemuseo HAMin ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelmissa sekä museokokoelmissa Tanskassa ja Japanissa. Vuonna 2014 Puhalle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto ja vuonna 2019 Nurmijärven kunnan Konstiniekka-kulttuuripalkinto. Puha työskenteli vuonna 2023 Tom of Finland Foundation residenssitaiteilijana Los Angelesissa. Työskentelyjakson aikana syntynyt kokonaisuus julkaistaan valokuvakirjan muodossa ensi vuonna. Puhan uusin lyhytelokuva Plunge esitettiin vuoden 2023 Rakkautta ja Anarkiaa- festivaalin kotimaisessa kilpailusarjassa.

Taiteilijan työskentelyä ja näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen Edistämiskeskus ja Niilo Helanderin säätiö. Lyhytelokuvan tuotantoa on tukenut AVEK.

 

Taiteilijan kotisivut:

https://www.teropuha.com