DESIGN TIME. @Turun Taidehalli 30.8. -1.9.2019
AVAJAISET 29.8.2019 KLO 18- 20:00
Avajaispuheen pitää Tuija Seipell.

Design Time on toiminnallinen ja osallistava näyttelykokonaisuus, jossa tuodaan esille muotoilutyön prosesseja ja muotoiluajattelun läpileikkaavuutta kaikilla elämisen alueilla.

Turun Taidehallin isoon näyttelytilaan rakentuu muotoilua ja muotoilijan työtä laajasti tarkasteleva tarina, joka jatkuu pienemmässä tilassa keskittyen luonnon tukemisen ratkaisuihin. Esillä olevat muotoiluprosessit ovat Turun seudun muotoiluyritysten projekteja, joilla on haettu ratkaisuja herkullisiin ongelmiin. Näyttelytilassa järjestetään lisäksi kokonaisuuteen linkittyviä muotoilukasvatuksen työpajoja turkulaisille koululaisille.

Näyttelyyn osallistuvat muotoilijat / yritykset: Infinity Design, Belightful Design, Hyssny / Kurki Decoration, tekstiilitaiteilija / taidepedagogi Laura Isoniemi ja JOKOJO.

Näyttelyn yhteyteen tuotetaan pe 30.8.2019 aamupäivällä tapahtuma DESIGN TIME. Puhetta muotoilusta. Muotoilun mahdollisuudet kilpailukyvyn vahvistamisessa. Näyttelyn ja ammattilaisseminaarin tuottaa Uuden Muotoilun Yhdistys osana Turku Design Festival -tapahtumavuotta. Design Time -näyttely ja ammattilaistapahtuma ovat Alvar Aalto -viikon sekä Eurooppafoorumin yhteistyötapahtumia. Lue lisää tapahtumasta: http://www.turkudesignfestival.fi


Infinity Design

Infinity Design on kansainvälisesti palkittu, korkeatasoinen ja kilpailukykyinen turkulainen suunnittelutoimisto, jonka erikoisosaamisena on käyttäjälähtöinen suunnittelu.  Yrityksen loppukäyttäjäymmärrys on kehittynyt pitkän historian sekä vaihtelevien suunnittelutöiden ansiosta. Infinity Design suunnittelee kattavan analyysivaiheen kautta tuotteita sekä laitteita, yritysten strategioita sekä identiteettejä ja älykkäitä tilaratkaisuja.

Virtuaalimaailmaa avataan näyttelykokonaisuudessa UX-designin ja teollisen muotoilun näkökulmasta. Näyttelyyn tuodaan monille kuluttajille tuttu älyteknologiaa sisältävä kello ja avataan sen suunnitteluprosessia, lähtökohtana olevia ongelmia ja lopputulosta.

www.infinity.fi


Belightful Design

Belightful Design on ekologiseen muotoiluun erikoistuva yritys, jonka ensimmäinen tuote on palkittu Perhoskeidas. Perhoskeitaan voi ripustaa puutarhaan tai parvekkeelle houkuttelemaan perhosia nektarin avulla ja samalla tukea luontoa nauttien perhosten kauneudesta.

Belightful Design​ luo näyttelyvieraille  tilan nähdä, miten luontokokemukset muuttuvat ajan myötä. Miten vastuullinen ja innovatiivinen suunnittelu tukee maapallon biodiversiteettiä? Teos antaa katsojille mahdollisuuden tutkia omaa luontokokemustaan moniaistisesti – mikä muuttuu luonnon ja ihmisen välissä? Teoskokonaisuus koostetaan installaatiosta, kuvista ja audiovisuaalisesta aineistosta antaen kokijalle monikanavaisen ja kokonaisvaltaisen kokemuksen.

https://belightfuldesign.com/

 

Kurki Decoration 

Hyssny-tuotteet tuovat viihtyvyyttä tiloihin sekä akustiikan että taiteen, valokuvien ja värikkäiden kankaiden avulla. Tuotteet  valmistetaan Turussa ja palveluvalikoimaan kuuluvat akustiikkatuotteiden ja suunnittelun lisäksi myös mm. ripustuskiskot, näkösuojateippaukset ja erilaiset kyltit ja opasteet.

Näyttelytilassa on esillä erilaisia akustiikkaratkaisuja ja lisäksi esitellään elementtien suunnitteluprosessia ja toteutusta.

www.hyssny.fi
www.kurkidecoration.fi

 

Jokojo

Jokojoon interaktiosuunnitteluun sekä teknologiakonsepteihin keskittynyt turkulainen muotoilutoimisto. Yrityksen palvelukonsepteihin kuuluvat monenlaiset suunnittelutyöt kuten visuaaliset identiteetit, konseptisuunnittelu, käyttöliittymäsuunnittelu ja VR-ratkaisut.

Kurkistus virtuaalimaailmaan ja älyteknologiaan näyttää, että muotoilu ei ole vain fyysistä. Osa muotoilun ammattilaisista tekee töitä digitaalisessa maailmassa. Virtuaalimaailma yhdistyy reaalimaailman ja luo uusia ulottuvuuksia nähdä ja kokea todellisuus sekä oppia uutta. Näyttelyssä esillä olevassa kaksiosaisessa teoksessa esitellään tulevaisuuden vuorovaikutuksen muotoja sosiaalisen robotiikan sekä virtuaalitodellisuuteen sijoittuvan oppimisympäristön kautta.

www.jokojo.fi


Laura Isoniemi

Laura Isoniemi on taiteen maisteri, taidepedagogi, IdbmPRO. Isoniemi on kokenut, kansainvälinen kouluttaja, suunnittelija ja kulttuurituottaja. Pääalueenaan kokeelliset menetelmät pintasuunittelussa sekä luova ongelmanratkaisu muotoilun, kuvataiteiden  ja matematiikan alueilla taiteen keinoin.

Kuviot ja niistä suunnittelut jatkuvat pinnat luovat värien ohella tuotteeseen sen halutun hengen jasielun, olipa kyseessä sitten tapetti, urheilukangas tai keramiikka-astian koriste. Kuviot ovat laatuelementti ja onnistuneesti toteutettuina lisäarvo missä tahansa tuotteessa. Kuviot identifioivat tuotteen ja ovat siten tärkeä osa tuotteen brändiä. Kuvioiden hallinta on ammattilaisten työtä. Erilaisten pintojen ja kankaiden kuviointi perustuu teorioihin ja systeemeihin, joiden taustalla ovat erilaiset estetiikan sommittelumenetelmät jamatematiikan järjestelmät ja symmetriat. Näyttelyssä esillä olevien töiden  lisäksi Isoniemi pitää koululaisille kuviosuunnitteluun ja sommitteluun liittyviä työpajoja näyttelyn aikana. Työpajoissa valmistuvat kangaskuosit ripustetaan näyttelytilaan.

www.lauraisoniemi.com

 

 

Lisätiedot näyttelystä:
www.turkudesignfestival.fi
www.uudenmuotoilunyhdistys.fi