Turun Taidehallin kolmas avoin näyttelyhaku on nyt avautunut! Näyttelyehdotuksia vuodelle 2021 otetaan vastaan sunnuntaihin 1.3.2020 saakka.

Turun Taidehallin näyttelyistä vastaavat Turun Taiteilijaseura ry sekä Valokuvakeskus Peri ry toivovat näyttelyohjelmistoon erityisesti uusia nykytaiteen ja valokuvataiteen tuotantoja, joita ei ole aiemmin ollut Turussa esillä. Haku on avoin kaikille ammattimaisesti toimiville kuva-, valokuva- ja mediataiteen tekijöille. Kiinnostavina nähdään niin perinteiset kuvataide- ja valokuvataidenäyttelyt kuin monitaiteelliset ja taiteen rajoja ylittävät teoskokonaisuudetkin. Ehdotuksen voi lähettää myös työryhmänä. Lisäksi kuraattorit voivat ehdottaa valmiita näyttelykonsepteja.

Toivomme hakijan ehdottavan näyttelyn yhteyteen osallistavaa ja vaihtoehtoista ohjelmaa. Ohjelma voi olla esimerkiksi työpaja, esitys, keskustelutilaisuus, kohtaamispaikka, screening, tai yhteistyössä Taidehallin kanssa toteutettava, kutsutun asiantuntijan kirjoittama “Näkökulma näyttelyyn” -artikkeli.

Avoimen haun näyttelyjaksot vuonna 2021 ovat:
8.1.-7.2.
12.2.-14.3
7.5.-6.6.
11.6.-11.7.
3.9.-3.10.
8.10.-7.11.

Huom. näyttelyjaksoihin saattaa tulla muutoksia.

TILAT

Taidehalli sijaitsee Turun keskustassa Vanhan Raatihuoneen talossa, Vanhan Suurtorin laidalla. Avoimella haulla etsitään näyttelyjä kahteen Turun Taidehallin galleriaan, jotka molemmat sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa. Näyttelyjä voi ehdottaa molempiin tai vain toiseen tilaan. Näyttelytilojen pohjapiirrokset (pdf).

Näyttelytila 1 – Iso Galleria
2. krs, 52+20+40=112 m2 
Iso galleria koostuu suorakaiteen muotoisesta tilasta, jonka toista pitkää seinää hallitsee Vanhalle Suurtorille avautuvien ikkunoiden rivi; tilassa on runsaasti luonnonvaloa. Galleriassa on perinteisestä näyttelytilasta poikkeavia elementtejä, mm. leveät harmaat lankkulattiat, ikkunat ja kaakeliuuni. Tila soveltuu niin kaksiulotteisten seinälle ripustettavien teosten, kuin erilaisten installaatioiden esittämiseen. Katossa on galleriatasoiset spottivalaisimet.

Iso galleria

Näyttelytila 2 – Pieni Galleria
2. krs, 27 m2, pimennettävä
. Valkoinen kuutio -tyyppisessä galleriassa on ripustusseinät, leveät vaaleanharmaat lankkulattiat ja kaksi ikkunaa sisäpihalle päin. Tila soveltuu niin kaksiulotteisten seinälle ripustettavien teosten kuin erilaisten installaatioiden esittämiseen. Tilan voi pimentää esim. screening-teoksien esittämistä varten. Galleria sijaitsee isomman galleriatilan vieressä ja tilaan kuljetaan suoraan porraskäytävästä. Katossa on galleriatasoiset spottivalaisimet.

Pieni galleria. Lattia maalataan helmikuussa 2020 vaaleanharmaaksi, vastaavan väriseksi kuin Isossa galleriassa.

PALVELUT JA TEKNIIKKA

Turun Taidehallin gallerioiden näyttelyt ja näyttelyihin liittyvät järjestelykulut ovat taiteilijoille maksuttomia.

Näyttelyjaksot ovat neljän viikon pituiset. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina. Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta sekä omista matkakuluistaan.

Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:
• Näyttelytilan vuokra ja valvonta näyttelyjakson aikana
• Näyttelyjulisteen taitto, painatus ja jakelu Turussa
• Näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku sekä käännöstyöt ruotsiksi ja englanniksi
• Lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen Taidehallin tiedotuslistoille
• Tiedottaminen Taidehallin verkkosivuilla, erillisissä tapahtumakalentereissa ja sosiaalisessa mediassa
• Henkilökunnan tuki näyttelyn ripustus- ja purkupäivinä
• Kävijämäärän ja median seuranta, näyttelyn dokumentointi
• Lehdistökontaktit, avajaisten järjestely ja tarjoilu
• Teosvälitys ja näyttelyn oheismateriaalin välitysmyynti (30 % provisio)

Taiteilijoiden käyttöön tarjotaan Taidehallin omistuksessa olevaa teknistä laitteistoa ilman erillistä korvausta. Mikäli tarvittavaa laitteistoa ei Taidehallin valikoimasta löydy, vastaa sen hankinnasta ja kustannuksista taiteilija. Taiteilija vastaa näyttelyn toteutuksesta ja hoitaa laitteiden installointiin tarvittavan teknisen tuen.

HAKU

Haku tapahtuu sähköisesti. Täytä hakulomake tästä ja liitä siihen CV (pdf) sekä vapaamuotoinen näyttelyehdotus (pdf), johon on sisällytettävä seuraavat osat:

• näyttelysuunnitelma (näyttelyn nimi, lisätietoa teosten koosta ja niiden teknisestä toteutuksesta)
• selventävää kuvamateriaalia (5–10 -kuvatiedostoa) näyttelyteoksista tai aiemmasta tuotannosta; mediataiteesta linkki esim. Vimeoon.

Lähetä näyttelyehdotus viimeistään sunnuntaina 1.3.2020 klo 23:59 (UTC+2). Myöhästyneitä ehdotuksia ei huomioida.

Ehdotuksia toivotaan ensisijaisesti sähköisesti, vaihtoehtoisesti myös paperisina; vastaa hakulomakkeen kysymyksiin ja lähetä ne tulostettuna näyttelyehdotuksen sekä CV:n kera osoitteeseen Turun Taidehalli, Vanha Suurtori 5, Turku. Voit myös toimittaa ehdotuksen liitteineen henkilökohtaisesti taidehallille aukioloaikoina. Ehdotusten tulee olla perillä sunnuntaihin 1.3.2020 klo 23:59 mennessä. Paperisia näyttelyehdotuksia ei palauteta.

Turun Taidehallin näyttelytoimikunta koostuu Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran jäsenistä. Näyttelyvalinnat tehdään maaliskuun 2020 aikana, jonka jälkeen kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse huhtikuun loppuun mennessä. Lue Turun Taidehallin näyttelytoimikunnan esittely.

TURUN TAIDEHALLI

Kahden alueellisen taideyhteisön, Turun Taiteilijaseuran ja Valokuvakeskus Perin, muodostama visuaalisen taiteen keskus avautui helmikuussa 2019 keskelle Turun vanhaa kaupunkia. Yhdistykset järjestävät taidehallissa näyttelyitä ja tapahtumia sekä ylläpitävät talossa mm. kuvataiteilijoiden yhteistä työhuonetta PeriLabia, Turun Taidelainaamoa ja valokuva-aiheista kirjastoa. Turun Taidehalli on vilkas kohtaamispaikka ja elävä keskus luomiselle, taidevälitykselle, palveluille ja tapahtumille. Taidehalli on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-18 sekä tapahtumien aikana.

Ensimmäisen toimintavuoden 2019 aikana Turun Taidehallin gallerioissa on nähty 24 näyttelyä. Kävijöitä Taidehallin näyttelyissä, tapahtumissa ja juhlasalin tilaisuuksissa oli laskurin mukaan vuodenvaihteessa 2019-2020 yhteensä noin 43 000. Taidehallin keskeiset toimintaperiaatteet, taiteilijoiden tukeminen ja välittäjyyden kehittäminen, näkyvät niin näyttelykäytännöissä kuin Taidehallin monipuolisessa ohjelmassa.

Lisätiedot hausta:
nayttelyt@turuntaidehalli.fi
040 350 1954 (ke-pe, klo 12-18, Turun Taidehallin toimisto)