Turun Taidehallin toinen avoin näyttelyhaku on nyt avautunut!
Näyttelyehdotuksia vuodelle 2020 otetaan vastaan sunnuntaihin 4.8.2019 saakka.

Toivomme Turun Taidehallin näyttelyohjelmistoon erityisesti uusia nykytaiteen ja valokuvataiteen tuotantoja, jotka soveltuvat Taidehallin tiloihin ja joita ei ole aiemmin ollut Turussa esillä. Haku on avoin kaikille ammattimaisesti toimiville kuva-, valokuva- ja mediataiteen tekijöille. Kiinnostavina nähdään niin perinteiset kuvataide- ja valokuvataidenäyttelyt kuin monitaiteelliset ja taiteen rajoja ylittävät teoskokonaisuudet. Hakemuksen voi lähettää myös työryhmänä. Lisäksi kuraattorit voivat hakea näyttelyaikaa valmiilla näyttelykonseptilla.

Toivomme hakijan ehdottavan näyttelyn yhteyteen osallistavaa ja vaihtoehtoista ohjelmaa. Ohjelma voi olla esimerkiksi työpaja, esitys, keskustelutilaisuus, kohtaamispaikka, screening, tai yhteistyössä Taidehallin kanssa toteutettava, kutsutun asiantuntijan kirjoittama “Näkökulma näyttelyyn” -artikkeli. Ohjelmasta maksetaan toteuttajalle päivärahaa tai työkorvausta.

Näyttelyjaksot ovat 5 viikon pituiset sisältäen kaksi ripustuspäivää, avajaispäivä ja purkupäivä. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina. Avoimen haun näyttelyjaksot ovat:

7.5.­­–7.6.2020
11.6.–12.7.2020
4.9.– 4.10.2020
9.10.– 8.11.2020

TILAT 

Taidehalli sijaitsee Turun keskustassa Vanhalla Raatihuoneella Vanhan Suurtorin laidalla. Avoimella haulla etsitään näyttelyjä kahteen Taidehallin galleriaan, jotka molemmat sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa. Näyttelyjä voi ehdottaa molempiin tai vain toiseen tilaan. Näyttelytilojen pohjapiirrokset (pdf)

NÄYTTELYTILA 1 / ISO GALLERIA
2. krs, 52+20+40=112 m2
Isompi galleria koostuu suorakaiteen muotoisesta tilasta, jonka toista pitkää seinää hallitsee aukiolle avautuvien ikkunoiden rivi; tilassa on runsaasti luonnonvaloa. Galleriassa on perinteisestä näyttelytilasta poikkeavia elementtejä, mm. leveät harmaat lankkulattiat, ikkunat ja kaakeliuuni. Tila soveltuu niin kaksiulotteisten seinälle ripustettavien teosten kuin erilaisten installaatioiden esittämiseen. Katossa on galleriatasoiset spottivalaisimet.

NÄYTTELYTILA 2 / PIENI GALLERIA
2. krs, 34 m2
Valkoinen kuutio -tyyppisessä galleriassa on ripustusseinät, leveät lankkulattiat ja kaksi ikkunaa sisäpihalle päin. Tila soveltuu niin kaksiulotteisten seinälle ripustettavien teosten kuin erilaisten installaatioiden esittämiseen. Tilan voi pimentää esim. screening-teoksien esittämistä varten. Galleria sijaitsee isomman galleriatilan vieressä ja tilaan kuljetaan suoraan porraskäytävästä. Katossa on galleriatasoiset spottivalaisimet.

PALVELUT JA TEKNIIKKA

Turun Taidehallin gallerioiden näyttelyt ja näyttelyihin liittyvät järjestelykulut ovat taiteilijoille maksuttomia. Näyttelytilasta ei siis peritä vuokraa taiteilijalta. Osallistavasta oheisohjelmasta maksetaan taiteilijoille työkorvausta sopimuksen mukaan. Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta sekä omista matkakuluistaan.

Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:
• Näyttelytilan vuokra ja valvonta näyttelyjakson aikana
• Näyttelyjulisteen taitto, painatus ja jakelu Turussa
• Näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku sekä käännöstyöt ruotsiksi ja englanniksi
• Lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen taidehallin tiedotuslistoille
• Tiedottaminen Taidehallin verkkosivuilla, erillisissä tapahtumakalentereissa ja sosiaalisessa mediassa
• Henkilökunnan tukea näyttelyn ripustus- ja purkupäivinä
• Kävijämäärän ja median seuranta, näyttelyn dokumentointi
• Lehdistökontaktit, avajaisten järjestely ja tarjoilu
• Teosvälitys ja näyttelyn oheismateriaalin välitysmyynti (30 % provisio)

Taiteilijoiden käyttöön tarjotaan Taidehallin omistuksessa olevaa teknistä laitteistoa ilman erillistä korvausta. Mikäli tarvittavaa laitteistoa ei Taidehallin valikoimasta löydy, vastaa sen hankinnasta ja kustannuksista taiteilija. Taiteilija vastaa näyttelyn toteutuksesta ja hoitaa laitteiden installointiin tarvittavan teknisen tuen.

HAKEMUS

Haku tapahtuu sähköisesti. Täytä tämä lomake, tallenna se nimelläsi ja tee sen lisäksi tiivis, vapaamuotoinen näyttelyhakemus-pdf, johon on sisällytettävä seuraavat osat:

  • näyttelysuunnitelma sisältäen mahdolliset oheisohjelmaehdotukset,
  • CV sekä
  • selventävää kuvamateriaalia näyttelyteoksista tai aiemmasta tuotannosta; mediataiteesta linkki esim. Vimeoon.

Lähetä nämä kaksi pdf-tiedostoa sähköpostitse (max. 10 MB) osoitteeseen: taidehalli2020@gmail.com. Otsikoi viesti ”NÄYTTELYHAKU 2020 + OMA NIMESI”. Lähetä hakemus sunnuntaihin 4.8.2019 klo 23:59 mennessä.

Hakemuksia toivotaan ensisijaisesti sähköisesti, vaihtoehtoisesti myös paperisina. Vastaa hakulomakkeen kysymyksiin ja lähetä se tulostettuna näyttelyhakemuksen kera osoitteeseen Turun Taidehalli, Vanha Suurtori 5, 20500 Turku. Voit myös toimittaa hakemuksen liitteineen henkilökohtaisesti taidehallille aukioloaikoina. Hakemusten tulee olla perillä sunnuntaihin 4.8.2019 klo 23:59 mennessä.

Turun Taidehallin näyttelytoimikunta koostuu Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran jäsenistä. Näyttelyvalinnat tehdään elokuun aikana, jonka jälkeen kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse (tai tekstiviestillä, jos sähköpostiosoitetta ei ole). Valintaprosessin eteneminen kaaviona.

Lisätiedot hausta:
tiedustelut sähköpostitse
nayttelyt@turuntaidehalli.fi

tiedustelut puhelimitse
heinäkuun keskiviikkoina 12 – 17
puh. 045 8962918 / Turun Taidehalli

 

Turun Taidehalli on visuaalisen taiteen keskus, joka avautui helmikuussa 2019 Turun Vanhalla Raatihuoneella. Turun Taidehallissa toimii kaksi alueen keskeistä taideyhteisöä, Turun Taiteilijaseura ry ja Valokuvakeskus Peri ry. Yhdistykset järjestävät taidehallissa gallerianäyttelyjä ja tapahtumia sekä ylläpitävät talossa mm. kuvataiteilijoiden digitaalista työhuonetta PeriLab, Turun Taidelainaamoa ja valokuva-aiheista kirjastoa. Taidehallin 3. kerroksen juhlasali on vuokrattavissa kaupunkilaisille ja yhteisöille erilaisten tapahtumien ja juhlien pitopaikaksi. Turun Taidehalli on vilkas kohtaamispaikka ja elävä keskus luomiselle, taidevälitykselle, palveluille ja tapahtumille. Taidehalli on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-18 ja tapahtumien aikana. Helmi-kesäkuun 2019 aikana Turun Taidehallin gallerioissa on nähty 14 näyttelyä ja 42 taiteilijan teoksia, ja kävijöitä on laskurissa jo yli 20 000.

 

kuvat: Jussi Virkkumaa