Avoin haku Turun Taidehallin vuoden 2021 näyttelyihin on nyt käynnissä! Lue lisää täältä.

Avoimen haun kautta valittavat näyttelyt valitsee näyttelytoimikunta, joka koostuu Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran jäsenistä. Turun Taidehallin näyttelyvalintaprosessi (pdf).

Vuoden 2021 näyttelyitä on valitsemassa Valokuvakeskus Peristä Jane Vuorinen, Jaakko Pesonen ja Julius Töyrylä, ja Turun Taiteilijaseurasta Sara Ilveskorpi, Markku Haanpää ja Mari Kämäräinen.

Jane Vuorinen on valokuvaan ja nykytaiteeseen erikoistunut taidehistorioitsija ja kriitikko, joka valmistelee väitöskirjaa valokuvan materiaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä nykytaiteessa Turun yliopistossa, taidehistorian oppiaineessa.

Jaakko Pesonen on taiteilija, jolla on arkkitehdin koulutus. Hän tekee tilallisia videoinstallaatioita. Tällä hetkellä hän on mukana Koneen Säätiön rahoittamassa Homo homo sapiens -hankkeessa joka on osa Helsingin Juhlaviikkoja 2020.

Julius Töyrylä on Turun Taideakatemiasta valmistunut valokuvataiteilija ja valokuvaaja, joka opiskelee kuvataidekasvatusta Aalto-yliopistossa ja työskentelee vapaana valokuvaajana ympäri Suomea. Inspiraation hän saa vaeltelusta, luonnosta ja mystiikasta. Tällä hetkellä Töyrylä työstää kirjaa unen ja valokuvan yhteydestä.

Sara Ilveskorpi on Kemiönsaaressa asuva kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja, joka opiskelee Aalto-yliopiston taiteen laitoksella maisteriohjelmassa. Ilveskorvella on monipuolinen kokemus taiteen kentällä toimimisesta. Hänen työskentelyssään yhdistyvät ympäristö- ja biotaide sekä yhteisö- ja mediataide eri tekniikoihin.

Markku Haanpää, kuvataiteilija, asuu ja työskentelee Loimaalla. Haanpää on pääasiassa keskittynyt maalaukseen ja taidegrafiikkaan, mutta kokonaisuuksissa nähdään usein myös veiston ja installoinnin elementtejä. Ympäristönsuojelu on Haanpäälle tärkeää; hän onkin ohjannut tuoton monista näyttelyistään metsäalueiden hankintaan.

Mari Kämäräinen on turkulainen laaja-alainen visuaalisen alan taiteilija, joka työskentelee tällä hetkellä pääosin tilan ja performanssin keinoin. Työkalupakkiin kuuluu myös mm. piirustus, valokuva ja video. Teemoja ovat usein mm. kaksi- ja kolmiulotteisuuden rinnastaminen, tyhjyys, rajat ja sulautuminen.

Valokuvassa vasemmalta: Jane Vuorinen, Mari Kämäräinen, Markku Haanpää ja Julius Töyrylä
Valokuva: Miia Panula / Julius Töyrylä