Kahtena viikonloppuna järjestettävässä suomen- ja ruotsinkielisessä työpajassa rakennetaan laatikko- eli neulanreikäkamerat, kuvataan kameroilla Vanhan Suurtorin ympäristössä ja kehitetään kuvia pimiössä. Työpajassa voi käyttää suomen ja/tai ruotsin kieltä ja lisäksi omaa muuta kielitaitoa on mahdollista jakaa  muille osallistujille.  Työpaja sopii kaikenikäisille, alle 12-vuotiaiden toivotaan tulevan huoltajan tai muun aikuisen kanssa. Työpaja on osallistujille ilmainen ja hanke tarjoaa kaikki pajassa tarvittavat materiaalit. Voit myös halutessasi tuoda mukana oman laatikon johon kameran voi tehdä. Kamerat ja kuvat saa pajan jälkeen itselle. Pajoissa valmistuneet kuvat tulevat esille hankkeen näyttelyyn Turun Taidehallissa syksyllä 2021. Osallistujamäärä on rajattu, ennakkoilmoittautuminen 13.8. mennessä.


AIKATAULU

14.8. klo13-15

Neulanreikäkameran rakentaminen

15.8. klo 13-16

Valokuvaaminen ja pimiötyöskentely (paperinegatiivien kehittäminen)

 

21.8. klo13-16

Valokuvaaminen ja pimiötyöskentely (paperinegatiivien kehittäminen)

22.8. klo 13-16

Paperinegatiivien kopiointi suurennuskoneella ja pimiötyöskentely (valokuvien kehittäminen), kuvien kehystäminen ja kuvatekstien tekeminen

 

Mikäli et halua rakentaa omaa kameraa, voit lainata paikan päältä valmiin laatikkokameran ja osallistua pelkästään valokuvaus- ja pimiötyöskentelyyn.

Työpajoissa noudatetaan ajankohtaisia koronarajoituksia. Pimiönä toimii Turun Taidehallin Perilab jossa on hyvin tilaa sopivan kokoiselle ryhmälle. Pidämme huolta turvaväleistä ja käytämme kasvomaskeja ja käsidesiä joita on saatavilla paikan päällä.

 

Työpajaohjaajana toimii taiteilija Hans G. Hästbacka.

Hankkeen rahoittaa Svenska Kulturfonden.

 

Lisätietoa ja ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse hankekoordinaattori Mari Kämäräiselle osoitteeseen workshops@turuntaidehalli.fi

HUOM! Ilmoittautuminen päättyy 13.8. klo16!

 

Hankkeesta löytyy tietoa Valokuvakeskus Perin nettisivuilta.

ja hankkeen sosiaalisen median tileiltä:

Facebook https://www.facebook.com/ordochingavisorhanke

Instagram https://www.instagram.com/ordochingavisorhanke/