Heikki Kännö katsoo kameraan

Turun Taiteilijaseuran vuosinäyttelyn olemus värittyy aina kuraattorinsa mukaan. Tänä vuonna 98. näyttelykokonaisuuden jurytti kuvataiteilija ja kirjailija Heikki Kännö, joka valitsi 160 hakemuksen määrästä mukaan teoksia 38 taiteilijalta.

Taiteilijaseuran hallitus halusi valita 98.vuosinäyttelyyn näkemyksellisen kuraattorin, jolla olisi paikallisen taiteen monialainen tuntemus, rohkeus etsiä omaa ilmaisua, mutta kuitenkin vahva tausta kuvataiteen parissa. 

Heikki Kännö on (s.1968) turkulainen kirjailija ja taidemaalari. Hän on valmistunut aikoinaan Turun piirustuskoulusta, mutta haaveili jo pikkupoikana kirjoittamisesta. Kännöltä on ilmestynyt neljä romaania, jotka ovat nostaneet hänet Suomen eturivin kertojien joukkoon. Teokset on kustantanut turkulainen Kustannusosakeyhtiö Sammakko. Kirjallisen työnsä lisäksi Kännö on toiminut myös vapaana taiteilijana ja graafisena suunnittelijana. 

Kännö avaa vuosinäyttelyn teosten valintaprosessia: “Eniten minua puhuttelivat teokset, joita yhdisti toisiinsa jokin sisäinen jännite. – – Taiteella on tällaisia tärkeitä tehtäviä. Herättää ajatuksia, närkästyttää, ihastuttaa, muistuttaa.”

Turun Taiteilijaseura ry:n 98. vuosinäyttely nähdään Turun Taidehallilla 15.7.–28.8.2022. Tervetuloa!