Tuike Alitalo ja Simo Alitalo ovat turkulaisia ääni- ja yhteisötaiteilijoita. Heidän mielenkiintonsa kohteena ovat akustiset ympäristömme ja kuunteleminen. Työmenetelmiä  ovat yhteisölliset kuuntelukävelyt, kenttä-äänitykset, osallistavat performanssit, installaatiot ja kirjoittaminen.

He tutkivat ja yrittävät ymmärtää kuultavaa ympäristöämme. Mitä koemme kuulemalla ja kuuntelemalla sekä mitä kuulemalla tietää? Tuike ja Simo Alitalon työ sijoittuu äänitaiteen, osallistavan yhteisötaiteen, ympäristötaiteen ja käsitetaiteen maastoihin. Parhaillaan he työskentelevät  Koneen säätiön tuella pitkäkestoisen Sonic Commons äänitaideprojektin parissa.

Ekouteria on maastoon merkitty kuuntelupiste. Turun vanhan keskustan alueelle on merkitty seitsemän ekouteriaa. Kiinnostuneet voivat etsiä kuuntelupisteet omatoimisesti vanhan Turun alueelta ja käydä niitä kuuntelemassa.

Ekouterian merkkinä on läheiseen puuhun kiinnitetty keraaminen laatta, jossa on korvan kuva ja teksti  #kuulumia.

Paikkatiedot ja taustatietoja löytyy verkkosivulta : www.kuulumia.org

 

Kävelyjen ajankohdat: Kello 13-15:00

Sunnuntai 21.11. 2021
Sunnuntai 28.11. 2021
Sunnuntai 5.12. 2021

Kokoontuminen Turun Taidehalli, Vanha Suurtori.

Kävelylle osallistuminen edellyttää ilmoittautumista kävelyä edeltävään perjantaihin mennessä.
Ilmoittautumiset sähköpostiin: kuulumia@gmail.com.

Mukaan mahtuu noin 15 henkilöä, ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kaikille ilmoittautuneille  ja mukaan mahtuville lähetetään vahvistusviesti.

Kuuntelukävelyllä harjoitellaan kuuntelemisen taitoa ja pohditaan yhteistä ääniympäristöjämme. Kävely on samalla hyvä hiljentymis-  ja rentoutusharjoitus.

Ennen kävelyä oppaat pitävät lyhyen ohjeistuksen jossa neuvotaan yksinkertaisia menetelmiä miten kuuntelua voi harjoitella ja miten kävelyllä toimitaan. Kävely tapahtuu hiljaisuudessa, puhumatta ja ilman elektronisia laitteita kuten puhelimet ja kamerat. Säästä ja olosuhteista riippuen kävely kestää noin tunnin, oppaat ovat suunnitelleet reitin etukäteen.

Kävelyn jälkeen on keskustelu, jossa pohditaan lyhyesti kävelyn aikana kuultua sekä kuuntelemiseen ja ääniympäristöihin liittyviä kysymyksiä. Kävely keskusteluineen kestää noin kaksi tuntia.

Kokoontuminen ja loppukeskustelu ovat Taidehallilla. Kävelylle voivat osallistua kaikki, jotka jaksavat kävellä normaalia kävelyvauhtia noin tunnin ajan.  Ekouteria kävely tapahtuu Aurajoen ympäristössä joten siihen sisältyy myös ylämäkiä. Varusteiksi riittävät kunnon kävelykengät sekä sään mukaiset vaatteet. Kävelyllä opittuja menetelmiä voi jatkossa soveltaa myös omilla kävelyretkillään. Lemmikit eivät voi osallistua, mutta opaskoirat ovat tervetulleita.

Lisätietoa kuuntelukävelyistä:  www.soniccommons.fi/kuuntelukävely

Kiitokset: Iida Leonsaari – keraamiset laatat, Veikko Kastemaa – verkkototeutus

Ekouteria teos on saanut tukea Turku 2029-säätiöltä

Turun taiteilijaseuran vuosinäyttelyssä Simo ja Tuike Alitalo järjestävät Ekouteria-teokseen liittyviä kuuntelukävelyjä.

Kuuntelukävelyt toteutetaan ulkona, ryhmässä, terveysturvallisesti. Niihin ilmottaudutaan erikseen sähköpostiosoitteeseen: kuulumia@gmail.com

Osallistua voivat kaikki jotka pystyvät kävelemään noin tunnin ajan.