Jessica Koivistoisen tekstiiliteos valkosinisellä taustalla

Taivaalla lentävät ja vielä lumen peittämille aukeille kokoontuvat muuttolintuparvet ovat jokavuotinen muistutus pitkän pimeän vuodenajan väistymisestä. Lintujen paluu tuo mukanaan äänien ja värien kirjon, sekä lohdullisen lupauksen pian koittavasta keväästä ja uuden elämän alkamisesta.

Kuu kiurusta kesään näyttelyn teemana on maaliskuussa Varsinais-Suomen alueella levähtävät ja pesintäpaikoilleen palaavat muuttolinnut, kuten korkealle laululentoon nousevat kiurut, toisilleen trumpettimaisesti ääntelevät laulujoutsenet ja levottomasti lentävät töyhtöhyypät. Esillä olevat teokset ovat eri tekniikoin toteutettuja tekstiiliteoksia, joiden inspiraationa ovat lintujen höyhenpeitteen väritys ja yksityiskohdat. Teoksia yhdistää hidas työskentely solmu solmulta käsin ommellen, tuftaten ja kirjoen.

Jessica Koivistoinen asuu ja työskentelee Turussa ja on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2021 Turun Taideakatemian kuvataiteen koulutusohjelmasta. Hänen teoksiaan on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä mm. Helsingissä, Porissa, Tampereella, Turussa ja Porvoossa. Lintuteemaan keskittyneen taiteellisen työskentelyn taustalla on aktiivinen lintuharrastus ja osallistuminen vapaaehtoisvoimin toteutettavaan linnustonseurantaan. Koivistoinen nimettiin vuonna 2023 Turun Taiteilijaseuran 99. vuosinäyttelyn yhteydessä vuoden taiteilijaksi, jonka kuraattorina toimi nukketeatteritaiteilija sekä lavastaja Johanna Latvala. Kuu kiurusta kesään on Koivistoisen stipendinäyttely ja ensimmäinen yksityisnäyttely Turussa.