Andrey Bogush yhdistää Turun Taidehallin näyttelyssään painettuja kuvankaappauksia, löydettyjä valokuvia, digitaalisia piirustuksia ja perhosen hahmoon leikattuja muotoja. Bogush esittelee kehollisen johdannon tutkimukseensa ruumiista ja halusta, käyttäen omaperäisissä kuvissaan perhosen muuntuvaa luonnetta ja sen yksiulotteisena esitettävää muotoa.

Andrey Bogushin työskentely perustuu kuvien digitaalisuuteen ja niiden jaettuun kuluttamiseen verkossa. Hän tutkii visuaalisten tuotteiden vaihtelevaa luonnetta siirtämällä digitaalisia kuvia erilaisille analogisille materiaaleille. Aineistonaan Bogush käyttää valokuvia omista arkistoistaan sekä internetistä, ja luo niistä kuvasommitelmia digitaalisen kuvankäsittelyn ja CGI-tekniikan avulla. Tuomalla näitä kuvia tietokoneen näytöltä näyttelytilaan, antaen ruumiillistumia digitaalisille rakenteille, Bogush tuottaa tyytymättömyyden ja irrallisuuden tiloja: itsestä vieraantumista vastineena kuvien elämälle verkossa.

Andrey Bogush (s. 1987 Pietari, Venäjä) on Helsingissä työskentelevä kuva- ja performanssitaiteilija. Bogushin töitä on esitetty ja näytetty seuraavissa paikoissa: Plato, Ostrava; Nykytaiteen Museo Kiasma, Helsinki; NRW-Forum, Düsseldorf; Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki; PS120, Berliini; Titanik-galleria, Turku; SIC Space, Helsinki; Taidehalli Helsinki, Helsinki; Chelsea Art Museum, New York ja ympäri maailmaa. Hänen teoksiaan on käsitelty Artforum -lehdessä (The British Journal Of Photography), Foam Magazine -lehdessä, sekä kirjoissa kuten Photography As Contemporary Art (Thames & Hudson), Photography is Magic (Aperture) ja Unlocked (Atopos). Hän on työskennellyt useissa residensseissä, kuten Cité Internationale des Arts, Pariisi; Helsinki International Artist Program (HIAP), Helsinki; Sterna Art Project, Nisyros, Kreikka ja Nida Art Colony, Liettua. Bogushilla on kuvataiteen kandidaatin ja maisterin tutkinnot tila-aikataiteen koulutusohjelmasta Helsingin Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta sekä psykologian kandidaatin tutkinto Pietarin Valtionyliopistosta.
andreybogush.com