Surrounded by -sarja koostuu Eeva Karhulle tunnusomaisista kerroksellisista kuvista, joissa yhdistyvät paikka ja kognitio. Sisäinen ja ulkoinen maailma kohtaavat toistuvien muotojen ja värien noustessa esiin samalla kun paikka menettää sille tunnusomaiset piirteensä.

Surrounded by -teossarja on saanut alkunsa pyörämatkalta Islannin ympäri. Fyysisesti haastava matka jätti voimakkaat muistijäljet, joita Karhu purki myöhemmin Suomessa kuvattuihin kuviin. Näyttely on ollut ensimmäisen kerran esillä valokuvagalleria Hippolytessä kesällä 2018. Sarjan uusittu kokonaisuus on nyt ensimmäistä kertaa esillä.

Eeva Karhu (s.1980) on valmistunut taiteen maisteriksi valokuvataiteen linjalta Aalto Yliopistosta. Karhun teoksia on esitelty museoissa, gallerioissa ja taidemessuilla kansainvälisesti vuodesta 2011 lähtien. Hänen yksityisnäyttelyitään on nähty mm. Tukholmassa, Lontoossa, Berliinissä ja Helsingissä. Ryhmänäyttelyissä hänen töitään on ollut esillä mm. Oslossa, Wienissä ja Tampereella. Hänen teoksiaan kuuluu useisiin suomalaisiin ja kansainvälisiin taidekokoelmiin. 

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Karhun ensimmäinen valokuvataidekirja Path.

www.eevakarhu.fi