Eeva Karhun teosten kerroksellinen rakenne on tapa käsitellä kuvien kautta ajan kulkua ja syklisyyttä, sekä havainnon ja sisäisen kokemuksen suhdetta. Sisäinen ja ulkoinen maailma kohtaavat toistuvien muotojen ja värien noustessa esiin samalla kun paikka menettää sille tunnusomaiset piirteensä.

Surrounded by -teossarja on saanut alkunsa pyörämatkalta Islannin ympäri. Fyysisesti haastava matka jätti voimakkaat muistijäljet, joita Karhu purki myöhemmin Suomessa kuvattuihin kuviin. Hän on inspiroitunut romantiikan ajasta, jolloin taiteilijat kuten William Turner, matkustivat subliimin, ylevän, perässä tavoittaakseen voimakkaita luontokokemuksia.

Jokainen valokuvateos koostuu useista kymmenistä päällekkäisistä kuvista, jotka vaikuttavat lopputulokseen yhtä paljon. Kaksiulotteisten valokuvataideteosten lisäksi Karhu havainnollistaa työskentelytapaansa installaatiomuodossa. Sarja on ollut ensimmäisen kerran esillä valokuvagalleria Hippolytessä, Helsingissä kesällä 2018, osittain uusittu kokonaisuus on nyt esillä ensimmäistä kertaa.

Eeva Karhu (s.1980) on valmistunut taiteen maisteriksi valokuvataiteen linjalta Aalto Yliopistosta. Karhun teoksia on esitelty museoissa, gallerioissa ja taidemessuilla kansainvälisesti vuodesta 2011 lähtien. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä mm. Berliinissä, Helsingissä, Lontoossa ja Tukholmassa. Hänen teoksiaan kuuluu useisiin suomalaisiin ja kansainvälisiin taidekokoelmiin. 

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Karhun ensimmäinen valokuvataidekirja Path | Polku.

www.eevakarhu.fi