Ilma on tiheä suolasta. Aaltojen kaiku imeytyy tuulen sisälle. Suola on sulattanut kiveä auringonvalon ja meriveden painautuessa siihen. Kivien pinta on karheaa, imeskeltyä karkkia. Iho haihtuu ja muuttuu hiekaksi. Kynnet haurastuvat, kunnes ne muuttuvat kotiloiksi. Suu puhaltaa kielen lävitse korkeita kuplia. Silmäluomet muuttuvat läpinäkyviksi, näkö on katkeamaton.

Näyttely Sun Drawing on the Skin of a Rock on maisemavalokuvaa tutkiva kokonaisuus. Näyttely muodostuu valokuvaveistoksista sekä ääniteoksesta. Valokuvaveistokset koostuvat kankaille eri tekniikoilla vedostetuista ja tulostetuista valokuvista, jotka on yhdistetty puu- ja kipsirakenteisiin. Työskentelyä on ohjannut uteliaisuus maisemavalokuvaan, sen materiaalisuuteen sekä sen aistillisiin ja aineellisiin ominaisuuksiin. Työssä lähestytään valokuvaa läsnäolon, kosketuksen ja aineellisten yhteyksien välittäjänä. Taustalla toimii myös halu löytää tunteita herättelevä samaistuminen katoavaan maailmaamme, joka on peittymässä polttavaan, lähes sokeuttavan kirkkaaseen valoon, pehmeään valohuntuun, ja lopulta valon puutteeseen, pimeyteen.

Työskentelyn lähtökohtana on ollut maata pitkin matkustetut matkat Atlantin eri rannikoilla. Töiden pohjana olevat valokuvat on kuvattu muun muassa Portugalissa ja Islannissa. Veden äärellä vietetty aika on ollut osa ruumiillista tutkimusta, joka on johdattanut työskentelyä töiden kolmiulotteisia muotoja kohti. Lopulta veistokset muuntuvat kuin itsessään lavasteiksi paikoista, muistoista ja kokemuksista.

Emilia Pennanen on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija. Hän työskentelee valokuvan, veistoksen, tekstin ja äänen parissa. Pennasen taiteellisen prosessin alkupiste on aina valokuvassa, josta hän työstää eri materiaaleille tulostettuja ja painettuja valokuvaveistoksia. Kuvaamiseen johdattava paikassa vietetty läsnäolo on oleellinen osa hänen taiteellista prosessiaan. Toisinaan teokset muodostuvat myös äänelliseen ja tilalliseen muotoon näyttelytilassa. Kokeellisuus, monimateriaalisuus ja valokuvan rajoja laajentavat työskentelymetodit ovat osa hänen prosessiaan. Hänen pyrkimyksensä on hahmottaa maiseman kokemus uudestaan valokuvan jäljen kautta. Pennanen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen maisteriohjelmasta (2022) ja valokuvataiteen kandidaatiksi Maryland Institute College of Art -taideakatemiasta, Amerikan Yhdysvalloissa (2014). Pennasen teoksia on ollut esillä yksityisnäyttelyissä Suomessa ja Yhdysvalloissa, sekä ryhmänäyttelyissä Suomessa, Portugalissa, Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa.