TIEDOTE 6.11.2020

Näyttelyt Turun Taidehallissa 13.11.–20.12.2020

Turun Taidehallin loppuvuoden näyttelytarjonta on runsas ja monimuotoinen: isossa galleriassa nähdään Essi Maaria Orpanan tarinallinen ja tilallinen installaatio Such is the Silence, ja pienessä galleriassa on esillä paikallisten ammattitaiteilijoiden lukuisia teoksia ja tekniikoita yhdistävä Talvisalonki 2020. Lisäksi aulagalleriaan levittäytyy Taidelainaamon edustamien taiteilijoiden myyntinäyttely X-mas Art Fair.

Iso galleria: Essi Maaria Orpana / Such is the Silence

Such is the Silence on tilallisesti muotoutuva teoskokonaisuus, joka koostuu valokuvista, videosta sekä löydetyistä esineistä. Yhdistämällä nämä kolme elementtiä Turun Taidehallin näyttelytilaan syntyy installaatio, joka on kuin kertomus. Sen jokainen osa on dialogissa keskenään tarinassa, joka liikkuu hienovaraisesti todellisuuden rajamailla. Valokuvissaan Essi Maaria Orpana esiintyy neiti Silence- henkilöhahmona vanhoissa hylätyissä taloissa. Teokset syntyvät narratiiveista, kuvitteellisista menneistä tapahtumista, joita taiteilija luo uudelleen kuvissa esiintyvän henkilöhahmon kautta. Näyttely Turun Taidehallissa on Essi Maaria Orpanan (s. 1988) taiteellinen opinnäytetyö Aalto-yliopiston valokuvataiteen maisteriohjelmassa.

Pieni galleria: Turun Taiteilijaseura / Talvisalonki 2020

Turun Taiteilijaseuran talvisalonkiin on kutsuttu kaikki taiteilijaseuran jäsenet ja edustettuna on laaja kirjo kuvataiteen eri muotoja. Seuran jäsenistö edustaa laajasti eri kuvataiteen muotoja mm. maalausta, grafiikkaa, kuvanveistoa, valokuvaa, piirustusta, videotaidetta, tilataidetta, performanssia, tekstiilitaidetta ja äänitaidetta. Näyttelyssä on esillä runsas kattaus monenlaisia teoksia joko originaaleina, dokumenttikuvina tai digitaalisessa muodossa. Ripustus tulee olemaan perinteisten salonkien tapaan tiivis ja runsas! Yleisöllä on mahdollisuus äänestää näyttelyn aikana Turun Taiteilijaseuran Vuoden Taiteilija.

Aulagalleria: Turun Taidelainaamo / X-mas Art Fair

Turun Taidelainaamo levittäytyy aulagalleriaan X-mas Art Fair -myyntinäyttelyn merkeissä! X-mas Art Fair esittelee persoonallisia ja uniikkeja joululahjaideoita Turun Taidelainaamon edustamilta ammattikuvataiteilijoilta: maalauksia, vedoksia, veistoksia ja valokuvia – taidetta joka makuun!