Ohjaaja-käsikirjoittaja Joey Solowayta mukaillen: ”Taide on minuuden propagandaa”. Taide on tapa kertoa itselleen: minä olen hyvä, minä riitän.

Me et cetera / Minä jne. on näyttely aikuiseksi kasvamisen topografiasta ja minäkuvan muotoutumisesta. Omaelämäkerrallinen kokonaisuus kerää yhteen teoksiani kahdelta vuosikymmeneltä. Keskiformaatilla tehdyt slice of lifet, filmipokkarilla kuvatut päiväkirjaotokset, polaroidit, perhealbumikuvat, ulosottokirjeet, stipendit sekä muut kirjalliset dokumentaatiot tarkastelevat kotia, rakkautta, seksuaalisuutta, maskuliinisuutta, mielenterveyttä, taiteilijuutta ja luokkaa. Menneisyys ja nykyisyys, yksityinen ja yleinen, byrokraattinen ja inhimillinen risteävät.

Työskentelen poeettisen ja performatiivisen dokumentarismin välimaastossa. Kuvaan päivittäin: välillä rationaalisen huolitellusti, välillä intuitiivisesti tunteisiini reagoiden. Näiden lähestymistapojen yhdistelmästä syntyy uusvilpittömyyden estetiikkaa, visuaalista autofiktiota. Tuomalla omat epävarmuuteni mikroskoopin alle avaan intiimin ja lempeän ikkunan nuorten aikuisten mielenmaisemaan.

Joel Karppanen (s. 1993) on Helsingissä asuva palkittu valokuvaaja, kuvataiteilija, elokuvantekijä ja kirjoittaja. Karppasen teoksia on ollut esillä mm. Nykytaiteen museo Kiasmassa, Mäntän kuvataideviikoilla, KunstHausWienissä ja Galleria Halmetojassa, ja niitä löytyy Suomen valokuvataiteen museon, Valtion taidetoimikunnan sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmista. Karppanen opiskeli Turussa vuosina 2019–2020. Me et cetera / Minä jne. on hänen ensimmäinen näyttelynsä kaupungissa. Teossarjasta on tekeillä myös kirja.