Rest of Us -videotrilogia koostuu Leena Kelan yhdessä kuvaaja Jussi Virkkumaan kanssa toteuttamista ihmisen jälkeistä aikaa käsittelevistä performansseista videolle. Kolmiosainen videosarja sisältää teokset There Is No Planet B (2020), Rest of Time (2021) ja näyttelyssä ensiesityksensä saava If You Fall, We Will Fall Too (2022).

Juuri ennen kuolemaansa fyysikko-kosmologi Stephen Hawking antoi varoituksen, että ihmiskunnalla on enää sata vuotta aikaa maapallolla. Pelastaaksemme ihmisen sukupuutolta, meidän täytyy valmistautua kolonisoimaan jokin toinen planeetta. Aikamme loppumassa ja siksi on valmistauduttava matkalle lähtöön kohti uutta planeettaa. Teossarja esittää kysymyksiä maapallomme tulevaisuudesta. Koska meillä ei ole planeetta B:tä, jonne siirtyä, miten me ihmiset toimimme planeettamme ollessa kriisissä? Kuinka paljon meillä on aikaa jäljellä? Mitä meistä jää jäljelle?

Leena Kela on performanssitaiteilija, New Performance Turku Biennalen taiteellinen johtaja, Saaren kartanon residenssin johtaja ja tohtorikoulutettava Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hänen teoksensa ja tutkimuksensa tarkastelevat kehollisuuden ja materiaalisuuden vuorovaikutusta performanssitaiteessa. Hän tekee esityksiä ja videoteoksia, jotka nyrjäyttävät ja leikittelevät suhteellamme arkipäiväisiin esineisiin ja ilmiöihin. Hän on esiintynyt lukuisissa yhteyksissä Suomessa sekä kansainvälisesti performanssitaiteen festivaaleilla ja näyttelyissä kaikilla maapallon mantereilla Etelämannerta lukuun ottamatta.

Leena Kelan kotisivut

 

Näyttelyn teoksia ovat tukeneet AVEK, Taiteen edistämiskeskus, Varsinais-Suomen rahasto, Läntinen tanssin aluekeskus ja Taideyliopisto.