andrey bogush / we will have only a future tense, 7.5. – 6.6.2021

Turun Taidehallin Iso Gallerian vuosien 2023 ja 2024 näyttelyhaku on avoinna 3.6. – 1.7.2022.

Iso gallerian näyttelyohjelman valinnoista ja tuotannoista vastaa Turun Taiteilijaseura. Lähenevän Turun Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelyvalinnoissa painotetaan erityisesti Varsinais-Suomen alueella toimivia tai siihen muuten liitoksissa olevia taiteilijoita, työpareja ja taiteilijaryhmiä.

Haku on avoin näyttelyehdotuksille, joita Turussa ei ole aiemmin ollut esillä ja haku on suunnattu kaikille ammattimaisesti toimiville kuvataiteen tekijöille. Hakemuksia toivotaan laaja-alaisesti niin perinteisistä, kuin myös monitaiteellisista ja taiteen rajoja ylittävistä teoskokonaisuuksista.

Voit ehdottaa lisäksi oheisohjelmaa toteutettavaksi osana näyttelyäsi. Oheisohjelmia voivat olla mm. näyttelyyn sidoksissa olevat  performanssit, konsertit, keskustelutilaisuudet sekä kaikenlaiset poikkitaiteelliset produktiot. Oheisohjelma voi levittäytyä myös Turun Taidehallin ulkopuolelle. Ehdota rohkeasti omaasi osana näyttelyhakemustasi. Voit hakea näyttelyaikaa myös ilman oheisohjelmaehdotusta.

Avoimen haun näyttelyjaksot vuonna 2023 ovat:

pe 5.5.- pe 23.6.

pe 7.7.- su 27.8.

pe 7.9.- su 29.10.

pe 10.11 – su 10.12.

Avoimen haun näyttelyjaksot vuonna 2024 ovat:

pe 17.5.- pe 21.6 

pe 5.7.- su 25.8

pe 6.9. – su 29.10

pe 10.11.- su 10.12

Palvelut ja tekniikka

Turun Taidehallin gallerioiden näyttelyt ja näyttelyihin liittyvät järjestelykulut ovat taiteilijoille maksuttomia. 

Näyttelyjaksot ovat kestoltaan 5 – 7 viikkoa. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina. Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta sekä omista matkakuluistaan.

Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:

 • Maksuton näyttelytila ja sen valvonta näyttelyjakson aikana
 • Näyttelyyn liittyvästä oheisohjelmasta maksetaan kokonaispalkkiona 250€
 • Näyttelygrafiikan taitto ja painotuotteet
 • Näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku sekä käännöstyöt ruotsiksi ja englanniksi
 • Lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen tiedotuslistoille
 • Tiedottaminen verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä erillisissä tapahtumakalentereissa
 • Kävijämäärän ja median seuranta
 • avajaisjärjestelyt
 • Teosvälitys (30% provisio)

Taiteilijoiden käyttöön tarjotaan yhdistyksen omistuksessa olevaa teknistä laitteistoa ilman erillistä korvausta. Mikäli tarvittavaa laitteistoa ei yhdistyksen valikoimasta löydy, vastaa sen hankinnasta ja kustannuksista taiteilija. Taiteilija vastaa näyttelyn toteutuksesta sekä teosten installointiin tarvittavasta teknisestä tuesta.

Turun Taiteilijaseura hakee sinnikkäästi taiteilijoiden näyttelypalkkioihin rahoitusta, näyttelypalkkioita ryhdytään maksamaan heti kun toiminta-avustuksen korotus tai erillisrahoitus sen mahdollistaa. 

Näyttelytila: Turun Taidehallin Iso Galleria

Turun Taidehalli sijaitsee Turun keskustassa Vanhan Raatihuoneen talossa, Vanhan Suurtorin laidalla. Turun Taidehallin Iso Galleria on Turun Taiteilijaseuran näyttely- ja tapahtumatila, joka sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa. 

Iso Galleria on 102 m² kokoinen suorakaiteen muotoinen tila, jonka toista seinää hallitsee Vanhalle Suurtorille avautuvien ikkunoiden rivi. Galleriassa on tavanomaisesta näyttelytilasta poikkeavia elementtejä, kuten harmaat lankkulattiat ja kaakeliuuni. Tila soveltuu niin kaksiulotteisten seinälle ripustettavien teosten kuin erilaisten installaatioiden esittämiseen. Tilan ikkunaseinät ovat suojeltuja, ja ikkunattomille seinille on asennettu ripustusseinät. Suojelluille seinille ripustaminen tapahtuu kiskojen avulla. Katossa on galleriatasoiset spottivalaisimet. Tila on myös mahdollista pimentää.

Iso gallerian pohjapiirroksen ja kuvia näyttelytilasta löydät tästä. Lisää kuvia Taidehallin toisen kerroksen gallerioista ja koko kerroksen pohjapiirroksen löydät puolestaan tästä.

Haku

Haku tapahtuu sähköisesti. Tilanteen vaatiessa haku onnistuu myös sähköpostitse tai postitse (ohjeet alla).

Sähköinen haku; 

Täytä hakulomake tästä ja liitä siihen CV (pdf) sekä vapaamuotoinen näyttelyehdotus (pdf, max 1Mt.), johon on sisällytettävä:

 • näyttelysuunnitelma (näyttelyn nimi, lisätietoa teosten koosta ja niiden teknisestä toteutuksesta)
 • selventävää kuvamateriaalia (5 kuvaa) näyttelyteoksista tai aiemmasta tuotannosta; mediataiteesta linkki esim. Vimeoon. 

Lähetä näyttelyehdotus hakulomakkeella tai sähköpostitse viimeistään perjantaina 1.7.2022 klo 23:59 (UTC+2). Otsikoi sähköpostisi “AVOIN HAKU / oma nimi”. 

Postitse tulleisiin lomakkeisiin tulee saada viimeisen hakupäivän leima ja päälle teksti “AVOIN HAKU”. Myöhästyneitä ehdotuksia ei huomioida. 

Postiosoite: Turun Taiteilijaseura, Vanha Suurtori 5, 20500 Turku

Sähköpostiosoite: nayttelyt@turuntaidehalli.fi

Näyttelyvalinnat

Näyttelyvalintaraati koostuu Turun Taiteilijaseuran hallituksen taiteilijajäsenistä. Näyttelyvalinnat tehdään alkusyksyn 2022 aikana, jonka jälkeen kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse viimeistään syyskuun loppuun mennessä. 

Lue näyttelyvalintaraadin esittely tästä

Turun Taiteiljaseura on alueen suurin ja vanhin ammattikuvataiteilijoiden yhdistys, joka täyttää 100 vuotta vuonna 2024. Näyttelytoiminnan lisäksi taiteiljavetoinen  yhdistys välittää taidetta yksityisille ja yrityksille Turun Taidelainaamossa. Yhdistyksen strategisina tavoitteina on kehittää uusia toimintamuotoja ja malleja kuvataidekentälle.  Tavoitteenamme on edistää kuvataiteen saavutettavuutta sekä kuvataiteilijajayhteisön yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta. Haluamme olla luomassa  yhdessä taiteiljoiden sekä taideyhteisöjen kanssa toimenpiteitä ja uusia käytäntöjä, jotta kuvataiteen kenttä olisi turvallisempi tila kaikille työskennellä ja toimia.

Näyttelyajan vastaanottaessasi näytteilleasettaja sitoutuu yhdistyksemme arvoihin yhteisöllisyys, läpinäkyvyys ja yhdenvertaisuus sekä noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita.

Mahdolliset kysymykset näyttelyhaun aikana voi lähettää osoitteeseen:

nayttelyt@turuntaidehalli.fi , toimistoaikamme on ke – pe 12-18