Turun Taidehallin maaliskuussa päättynyt avoin näyttelyhaku vuoden 2021 ohjelmistoon herätti laajasti kiinnostusta, ja näyttelyehdotuksia saapui yhteensä 438 eri puolilta maailmaa.

Näyttelyvalinnoista vastannut työryhmä kuvaili valintaprosessia seuraavasti: “Esiin nousivat mm. ympäristökysymykset ja ilmastonmuutos, ihmiskunnan ja yksilön asema haasteellisessa tulevaisuudessa, suhde toiseen ihmiseen ja eläimeen, tarve henkiseen hyvinvointiin sekä läsnäolon kysymykset. Pandemian puhkeaminen kesken prosessin asetti työryhmälle lisähaasteita, mutta toi myös uutta näkökulmaa näyttelyvalintoihin. Tämä radikaalien muutosten ja epävarmuuden aika siis näkyy vahvasti valinnoissa.”

Turun Taidehallin vuoden 2021 näyttelyohjelmassa nähdään mm. perinteistä ja kokeellista valokuvaa, tekoälyyn perustuvia teoksia, puupiirroksia ja ääni-installaatioita. Ohjelmistoon valittiin seuraavat taiteilijat ja taiteilijakollektiivit:

Jesse Avdeikov
Andrey Bogush
Anna Hyrkkänen
Martti Jämsä & Jussi Eerola
Sami Lukkarinen & Roope Mokka
Noora Nio-Juss
Mikki Nordman
Sofia Okkonen
Rainer Paananen
Eeva-Liisa Puhakka & Jonne Pitkänen
Isfrid Angard Siljehaug, Ann-Catrin Olsson & Anna Hillbom
David Steinberg

Osana vuoden 2021 näyttelykalenteria esitetään myös videotaiteen screening, johon valittiin Sami Ala, Taija Goldblatt, Alisa Javits, Anni-Sofia Knuuttila, Juhani Koivumäki, Sara Pathirane / gbf_kollektiivi, Anni Saijonkivi, Annu Timonen& Kerttu Malinen sekä Tina Willgren.

Näyttelyt valitsi näyttelytoimikunta, johon kuuluivat kuvataiteilija Markku Haanpää, kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja Sara Ilveskorpi, visuaalisen alan taiteilija Mari Kämäräinen, taiteilija ja arkkitehti Jaakko Pesonen, valokuvataiteilija Julius Töyrylä sekä taidehistorioitsija ja kriitikko Jane Vuorinen.