keltaiseen sadetakkiin pukeutunut hahmi istuu tyhjässä teollisuushallissa

Turun Taiteilijaseuran 99. vuosinäyttelyn kuraattorina toimii lavastaja ja nukketeatteritaiteilija Johanna Latvala. Vuosinäyttelyn teosvalinnat Latvala tekee 151 hakemuksen joukosta. Teoshaku näyttelyyn oli avoinna kaikille Varsinais-Suomessa asuville taiteilijoille ja taideopiskelijoille.

Johanna Latvala on opiskellut nukketeatteria Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa ja kuvataidekasvatusta Lapin yliopistossa. Latvala on työskennellyt vapaalla teatterikentällä vuodesta 2006.

Hänen teoksiaan on nähty mm. Tehdas Teatterissa, Turun kaupunginteatterissa, Åbo Svenska Teaterissa, Teatterimuseossa ja Kiasmassa sekä kaupunkitiloissa ja kansainvälisillä taidefestivaaleilla.

Latvalan pääteoksiin kuuluu Turun Kivipainolle vuonna 2021 rakennettu immersiivinen suurteos Huoneiden kirja*, jossa Latvala toimi lavastuksen ja visuaalisuuden koordinaattorina. Palkittua, monitaiteista teosta toteuttamassa oli upea joukko turkulaisia eri alojen taiteilijoita ja taidetoimijoita, muiden muassa Turun taiteilijaseura.

 

Turun Taiteilijaseura ry:n 99. vuosinäyttely nähdään Turun Taidehallin Iso Galleriassa 13.1. – 26.2.2023. Tervetuloa!

 

* Huoneiden kirjan tuottivat Tehdas Teatteri, Aura of Puppets ja Aurinkobaletti.