Turun Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlavuoden avaa taiteilijaseuran 100. vuosinäyttely Turun Taidehallin Iso Galleriassa 12.1.–25.2.2024. Turun Taiteilijaseuran jäsennäyttely KEVÄTSALONKI 2024 nähdään HAA-galleriassa Helsingin Suomenlinnassa 21.3.–13.4.2024.

Näyttelyihin haetaan yhdellä ja samalla hakemuksella. Turun Taiteilijaseuran jäsenet voivat hakea molempiin näyttelyihin. Kaikki Varsinais-Suomessa asuvat taiteilijat ja taideopiskelijat voivat ehdottaa teoksiaan vain vuosinäyttelyyn. Vuosinäyttelyn kuratoi runoilija, kustantaja ja sanataideohjaaja Daniil Kozlov, taiteilijanimeltään Susinukke Kosola, ja jäsennäyttelyn kuratoi intendentti Riitta Kormano.

Näyttelyiden kuratointi toteutetaan anonyymisti. Vuosinäyttelyn kuraattori valitsee vuosinäyttelyn taiteilijoista Turun Taiteilijaseuran vuoden taiteilijan 2024 ja hänelle myönnetään näyttelyaika Turun Taidehallin Iso Galleriasta vuodelle 2025.

Hakuaika alkaa torstaina 17.8. klo 18:00 ja päättyy sunnuntaina 10.9. klo 23:59

Taiteilija voi ehdottaa enintään kolmea (3) teosta tai teoskokonaisuutta miltä vuodelta tahansa. Taiteilijalta voidaan valita vain yksi teos tai teoskokonaisuus joko vuosinäyttelyyn tai jäsennäyttelyyn. Taiteilija ei voi olla esillä molemmissa.

Teosten aihe, koko/kesto ja tekniikka ovat vapaat. Hakuun voi ehdottaa ainoastaan valmiita, kuivia ja ripustusvalmiita teoksia / teoskokonaisuuksia. Teoksista tai teoskokonaisuuksista on oltava yksi hyvälaatuinen kokokuva (JPG,  tiedostokoko max. 10Mt) / teos tai teoskokonaisuus.

NIMEÄ KUVALIITTEET: TTS100V_SukunimiEtunimi_Teosnimi

Esimerkki: TTS100V_TaiteilijaTanja_Taideteos

Taiteilija vastaa teosturvallisuudesta ja siitä, ettei teos ole vaarallinen yleisölle. Vuosinäyttelyyn valittu taiteilija vastaa teosten vakuuttamisesta ja kuljettamisesta paikalle ja pois. Jäsennäyttelyyn valittu taiteilija vastaa teosten vakuuttamisesta, mutta Turun Taiteilijaseura vastaa teosten kuljettamisesta HAA-gallerialle.

Teosvalinnat tehdään hakumateriaalin pohjalta anonyymisti. Tuloksista ilmoitetaan kaikille näyttelyihin hakeneille. Juryttäjä tai Turun Taiteilijaseura eivät perustele teosvalintoja.

Hakuaikana 17.8.-10.9.2023 voi laittaa hakua koskevat yleiset kysymykset osoitteeseen: galleria@turuntaiteilijaseura.fi

Haku näyttelyihin tapahtuu täyttämällä oheinen lomake. Haku aukeaa 17.8.2023 klo 18.00.

Täytä lomake täältä