Isoäitini eli 94-vuotiaaksi (1925–2019). Hän asui omasta toiveestaan viimeisetkin vuotensa yksin kotitalossaan Ylihärmässä Etelä-Pohjanmaalla kilometrien päässä lähimmästä taajamasta.

Isoäidilläni oli alkava Alzheimerin tauti. Sen vuoksi hän ajoittain kuvitteli, että pihassa ja kellarissa käy tuntemattomia ihmisiä tai varkaita. Kotipihaan asennettiin liiketunnistimella toimiva valvontakamera tunkeilijoiden varalta. Lopulta kamera päätyi valvomaan häntä itseään.

Teossarjan materiaalina toimivat tämän valvontakameran kuvat. Niissä isoäitini tekee pihatöitä elämänsä hämärässä uudestaan ja uudestaan kunnes häntä ei enää kuvissa näy. Piha ei kuitenkaan tyhjene vaan ihmisen jälkeinen elämä jatkuu.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Oskar Öflunds Stiftelse sr.

Utu-Tuuli Jussila (s.1985) hyödyntää työskentelyssään usein löydettyjä valokuvia sekä pyrkii kehittämään yhteistyötä korostavia kuvausmetodeja. Teoksissaan hän on käsitellyt mm.sukupuolen moninaisuuden ja näkyvyyden politiikan kysymyksiä. Jussila piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä vuonna 2016 ja hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla.

Avajaiset torstaina 13.4. klo 17-19.

Lisätietoa Valokuvakeskus Perin verkkosivuilta.