NYTT 2023 -näyttely Taiteen talon ja Turun Taidehallin tiloissa esittelee Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvien kuvataiteilijoiden uunituoretta nykytaidetta. Näyttely on esillä Taiteen talossa 10.3.-2.4.2023 ja Turun Taidehallissa 10.3.-23.4.2023

Turun AMK:n Taideakatemian opinnäytetyönäyttelyyn osallistuu yhteensä 23 taiteilijaa, joista kullakin on oma ainutlaatuinen näkemyksensä ja työskentelytapansa. Tekniikoita on läsnä laajasti pronssiveistoksista maalauksen kautta valokuviin, animaatioihin ja installaatioihin. Materiaaleina on käytetty puun, metallin, öljy- ja akryylivärien lisäksi luonnonmateriaaleja, rakennustyömaajätteitä ja sienivärejä. Näyttelyllä ei ole yhtä sovittua teemaa vaan se esittelee vastavalmistuvien nykytaiteilijoiden monipuolista työskentelyä. Nyt valmistuva vuosikurssi on opiskellut läpi pandemian ja muiden poikkeusaikojen. Näyttelyn teoksissa korostuukin ihmisyyden ja läsnäolon teemat eri muodoissaan. Teokset ottavat kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin mutta käsittelevät monella tavalla myös elämän merkitystä, rakkautta ja kuolemaa. 

“Taiteellisen työskentelyn monimuotoisuus ilahduttaa ja tuottaa joka vuosi omanlaisensa kokonaisuuden. Nyt valmistuvan ryhmän vahva yhteishenki on ollut voimavara, joka välittyy niin työskentelyyn kuin valmiisiin teoksiinkin. Opinnäytetyönäyttelyssä on nähtävissä suuntaus tilalliseen työskentelyyn, materiaalisia ja eri tekniikoita yhdistävä kokeilullinen asenne sekä samaan aikaan tarkka viimeistely,” tiivistävät taiteellisten opinnäytetöiden ohjaajat Henna-Riikka Halonen ja Ismo Luukkonen. 

 

Taiteilijat (Turun Taidehalli)

Johanna Juupaluoma
Matleena Korhonen
Emmi-Vieno Lemmenhelmi
Veera Rajamo
Aino Reiman
Veera Tamminen
Jose Salminen
Alila Syrjä