Valokuvakeskus Perin gallerioissa Turun Taidehallilla:

Two Ways to Carry a Cauliflower on performatiivinen valokuvasarja, joka tutkii naisten omakuvaa leikin keinoin. Vapauttaakseen kohteen ja katseen tietyistä patriarkaalisista naiseuden ihanteista Emma Sarpaniemi luo leikkisän ja herkän representaation. Kuvissa esiintyvä hahmo käyttäytyy, näyttää ja esiintyy omilla ehdoillaan ja säännöillään. Identiteetti, todellisuus ja mielikuvitus hämärtyvät Sarpaniemen luomassa maailmassa. Useimmiten leikkisyys voidaan kokea naistaitelijan kohdalla naiiviutena, mutta projektissa taiteilija käyttää sitä tehokeinona. Sarpaniemi kokee, että leikin kautta voimme nähdä uusia mahdollisuuksia olla ja vaikuttaa.

Sarpaniemi suunnittelee, valitsee vaatteet, lavastaa ja valokuvaa omakuvat itse. Omakuvien lähtökohtana on usein kirpputorilta löytyvä esine tai vaate, josta taiteilija alkaa rakentaa valokuvaa. Hän on kiinnostunut käyttämään arkielämän esineitä arvaamattomalla tavalla luodakseen valokuvaan ristiriidan ja erilaisen symbolisen merkityksen. Valokuvasarja on yhdistelmä kotistudiomaisia potretteja sekä lokaatiossa kuvattuja kohtauksia. Hahmo sijoittuu ympäristöihin, jotka tuovat katsojan lähemmäs kuvattavan maailmaa. Valokuvat ovat läheisyyden ja leikin hetkiä hahmon ja katsojan välillä.

Emma Sarpaniemi (s.1993) on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Töissään Sarpaniemi tutkii naiseuden määritelmiä performatiivisten omakuvien kautta. Omakuvaus on Sarpaniemelle leikkikenttä, jossa taiteilijan tavoitteena on kyseenalaistaa tietyt patriarkaaliset ihanteet naiskuvasta ja juhlia naiseutta ilman muiden määrittelemiä rajoja. Leikin kautta hän näkee mahdollisuuksia uusille tavoille olla ja vaikuttaa. Sarpaniemen rakentama maailma hämärtyy hänen identiteettinsä, todellisuuden ja mielikuvituksen välillä. Sarpaniemen teoksia on ollut esillä muun muassa Suomen valokuvataiteen museossa, Wäinö Aaltosen museossa, Tukholman Suomen instituutin galleriassa ja Melkweg Expo Art Galleriassa Amsterdamissa. Hänen teoksiaan on Suomen valokuvataiteen museon kokoelmassa, Valtion taideteostoimikunnan kokoelmassa sekä yksityiskokoelmissa Suomessa ja Alankomaissa.

Taiteilijan työskentelyä on tukenut Suomen Taideyhdistys.