Turun Taiteilijaseuran 99. vuosinäyttely 

Turun Taidehallin Iso Galleriassa 13.1.-26.2.2023

99. vuosinäyttelyn kuraattorina on toiminut lavastaja ja nukketeatteritaiteilija Johanna Latvala.

Turun Taiteilijaseuran 99. vuosinäyttelyyn vastaanotettiin 151 teosehdotusta: veistoksia, installaatioita, kollaaseja, maalauksia ja piirroksia sekä grafiikkaa, valokuvaa, tekstiilitaidetta ja videoteoksia. Aihepiireissä heijastuivat ajattomien aiheiden, esimerkiksi henkilökuvien, maisemien ja abstraktioiden, lisäksi ajankohtaisia kysymyksiä, kuten luonnon tilaa ja Euroopassa käynnissä olevaa sotaa. 

Latvala valitsi monien vaikuttavien ehdotusten joukosta näyttelyyn 42 teosta. 

Teoshaku näyttelyyn oli avoinna kaikille Varsinais-Suomessa asuville taiteilijoille ja taideopiskelijoille. 

Latvala avaa näyttelyn teosten valintaprosessia:

”Näyttelyn teokset ovat syntyneet poikkeuksellisena ajanjaksona, joka haastaa ihmisen reflektoimaan paikkaansa maailmassa ja – mahdollisesti – toimimaan uudenlaisilla tavoilla. Teoskokonaisuus rakentaa tilan, johon voi tulla nauttimaan oivaltavista teoksista, kontemploimaan maailmaa juuri nyt ja ihmiskuntaa umpikujineen, utopioineen ja innoittajineen. Sekä ajatuksen että materiaalinkäsittelyn tasoilla teoskokonaisuutta läpileikkaavat monet huumorin ja runouden sävyt. Useat teoksista suuntaavat huomion eläin- ja kasvikuntaan. Myös taiteilijoiden rinnalla on muitakin kuin ihmislajin edustajia – esillä on myös teoksia, joiden valmistamisessa merkittävä rooli on tekoälyllä ja huonekasvilla.”

Turun Taiteilijaseuran 99. vuosinäyttelyn taiteilijat ovat:

Anna Aho, Jesper Dolgov, Fern Orchestra, Jussi Haro, Sini-Meri Hedberg, Rosa Helin, Marjatta Holma, Elisa Hämärä, Sara Ilveskorpi & Sanna Vainionpää, Kristian Jalava,  Maria Kaisto, Mira Kankaanranta, Salla Kemppi, Petriina Kiiskinen, Iida Kilpeläinen, Jessica Koivistoinen, Lena Kuivisto, Saara Kumpulainen, Lotta-Lucia Laine, Renja Leino, Lotta Leka, Sami Leppänen, Nea Mattila, Eero Merimaa, Annu Mikkilä, Satu-Maaria Mäkipuro, Mika Natri, Oili Puolitaival, Leena Pylkkö, Samu Raatikainen, Jarkko Rantanen, Elina Ruohonen, Marianne Saarenvirta, Jaana Saario, Jose Salminen, Silja Selonen, Johanna Sinkkonen, Salla Sillgren, Timo Takala, Henri Tuominen, Siiri Viljakka, Trivial Zero.