Valokuvakeskus Perin vuoden 2023 näyttelyohjelman avaa Yujie Zhoun Four Women-näyttely.

Four Women sai alkunsa vuonna 2019, kaksi vuotta isoisoäitini kuoleman jälkeen. Niihin aikoihin aloin vierailla hänen talollaan, jossa olimme myös asuneet yhdessä, löytääkseni hänen kertomuksensa uudestaan. Isoisoäitini menneisyys heräsi eloon, kun löysin sukuni naisten tarinat – naisten joiden kanssa olin kasvanut ennen kuin heistä tuli äitejä ja isoäitejä.

Kasvoin Kiinassa, missä minulle opetettiin että yksilön tulee noudattaa yhteisön arvoja, mutta kolmen sukupolven naisten kasvattamana ymmärsin samalla, että jokaisella naisella on rikas elämä myös yhteiskunnan heille määrittämien roolien ulkopuolella. Tämä kaikki auttoi minua näkemään itseni paitsi heidän näkökulmastaan myös heistä ottamieni valokuvien kautta. Me neljä, toistemme kautta, olemme käyneet läpi 100 vuoden aikana tapahtuneen nopean muutoksen Kiinassa. Me olemme kaikki muuttuneet. Isoisoäitini, isoäitini tai äitini eivät koskaan uskaltaneet kutsua itseään feministeiksi. Siitä huolimatta he antoivat minulle sukupuolineutraalin nimen ja kasvattivat minut tavalla, joka teki minusta feministin ja taiteilijan.

Yujie Zhou (synt. 1997) on kuvataiteilija jonka pääasiallinen tekniikka on valokuva. Hän tutkii hallitsevia historiallisia narratiiveja ja valtarakenteita sekä muokkaa kollektiivisen yksilöllisyyden ajatusta performatiivisuuden ja kielen purkamisen kautta. Zhou opiskelee tällä hetkellä valokuvataiteen maisteriohjelmassa Aalto Yliopistossa, ja hänen teoksiaan on ollut esillä kansainvälisesti Luxelakes.A4 Taidemuseossa Kiinassa, BFoto festivalilla Espanjassa, sekä vuonna 2023 Suomen Valokuvataiteen museossa.