Hakuaika: 16.5.–30.6.2024

Valokuvakeskus Peri on valokuvan ja kameraa käyttävän nykytaiteen kentällä työskentelevä avoin yhdistys, ja yksi Suomen kahdeksasta alueellisesta valokuvakeskuksesta. Tavoitteenamme on edistää valokuvataiteen tunnettuutta, paikallista ja kansainvälistä yhteistyötä sekä dialogia tekijöiden ja yleisöjen välillä näyttelyiden, työpajojen ja kurssien välityksellä.

Perillä on kaksi galleriatilaa Turun Vanhalla Suurtorilla sijaitsevassa Turun Taidehallissa, ja haemme nyt näyttelyehdotuksia vuodelle 2025. Näyttelyhaku on suunnattu ammatillisesti valokuvan ja kameraa käyttävän nykytaiteen aloilla työskenteleville taiteilijoille, työryhmille ja kuraattoreille. Haluamme erityisesti nostaa esille aliedustettujen taiteilijoiden työtä ja tehdä näkyväksi aihepiirejä, joita on käsitelty vasta vähän tai ei lainkaan Suomen taidekentällä.

Emme peri näyttelyvuokraa gallerioista, ja maksamme näytteilleasettajalle näyttelypalkkion.

Valokuvakeskus Perin näyttelyt vuodelle 2025 valitsee valokuvataiteilija Utu-Tuuli Jussila, taiteilija Hertta Kiiski, kuraattori Orlan Ohtonen sekä kuvataiteilija ja taidepedagogi Annaleena Telasmaa.

Haussa on yhteensä seitsemän noin neljän viikon mittaista näyttelyjaksoa. Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella, johon liitetään näyttelyehdotus teosnäytteineen (PDF, alle 50 MiB) sekä ansioluettelo.

Lähetä näyttelyehdotuksesi liitteineen viimeistään sunnuntaina 30.6.2024 klo 23.59 (UTC+3) mennessä. Myöhästyneitä ehdotuksia ei huomioida. Näyttelyvalinnoista pyritään tiedottamaan kaikille näyttelyehdotuksen jättäneille elokuun 2024 aikana.

Lisätietoa ja hakulomake Valokuvakeskus Perin verkkosivuilla.