Artoteque Pique Nique

Lokakuussa tarjoillaan ensimmäinen Artoteque Pique Nique -näyttelykokonaisuus Turun Taidehallin Aulagalleriassa 9.10. – 8.11.2020.
Nyt nähtävän esillepanon kuraattorina on toiminut Valokuvakeskus Perin toiminnanjohtaja Anna Vuoria.

Anna Vuoria kuvailee näyttelykokonaisuutta ja yhteistyön aloittamista:
”Turun Taidelainaamon kokoelmasta kootun näyttelyn teemana on ajatus siirtymistä. Taustalla on kokemus sekä vuodenaikaan että maailmantilaan liittyvästä kodin sisällä, omalla yksityisellä alueella tapahtuvasta rauhoittumisesta. Turun Taidelainaamossa kehitetty uusi Artoteque Pique Nique -näyttelyiden sarja on kiva tapa tuoda paikalliset taiteilijayhteisöt entistä kiinteämmin ja aktiivisemmin mukaan taidelainaamon toimintaan, ja jään innolla odottelemaan millaisia teoksia ja konsepteja muut nostavat esille taidelainaamon kattavasta kokoelmasta.”

Turun Taidelainaamoa ylläpitävä Turun Taiteilijaseura haluaa tarjota näyttelysarjalla alueen yhteisöille uuden yhteistyön muodon ja avauksen alueen ammattikuvataiteilijoille teostensa esittämiseen Turun Taidehallin Aulagalleriassa. Vuoden 2021 aikana tullaan jatkossakin näkemään Aulagalleriassa Turun Taidelainaamon myyntikokoelmista koottuja ulkopuolisen kuraattorin tai taiteen asiantuntijan poimimia Artoteque Pique Nique -näyttelykokonaisuuksia. Turun Taidelainaamon valikoimissa on tällä hetkellä teoksia 136 taiteilijalta ja valikoimassa on yli 700 teosta.

Asiantuntijat ja kuraattorit ovat Turun Taidelainaamon yhteistyökumppaneiden edustajia. Turun Taidelainaamon yhteistyökumppaneita ovat Arte ry, Turun Taidegraafikot ry, Jöötti ry sekä Valokuvakeskus Peri. Seuraava Artoteque Pique Nique on 8.1.- 7.2.2021, ja tällöin teokset valikoi näyttelyyn itsenäinen kuraattori ja taiteilijajärjestö Arte ry:n ja sen ylläpitämän nykytaidetila Titanikin toiminnanjohtaja Mirjami Schuppert.
Turun Taidehalli on avoinna

ke – su 12 -18
1.11. alkaen ke-la 12-18 su 12-16