Näyttely koostuu suurehkoista tussipiirroksista uudelleenkäyttöönotetuille kankaille sekä galleriaan installoidusta materiaalisesta järjestelystä. Yksivärisissä piirustuksissa hermostollinen viiva tuottaa tiloja, kehoja, pintoja, aihioita ja kuvioita. Installaatiossa viiva jatkuu piirtäen tilaan haurasta diagrammia ristiriitaisista odotuksista ja haluista. Teosten vire tuo yhteen taiteilijan henkilökohtaisia jännitteitä sekä sosiaalisia epävarmuuksia. 

Taiteilija väittää teosten olevan ryppyjä pingottuneessa maailmassa, jossa resursseja, selityksiä ja merkitystä on samalla yltäkylläisesti sekä niukasti.

Näyttelyn teoksia yhdistää muutoksen ja valinnan vaikeus sekä rakenteellisina että yksilön haasteina. Teosten syntyä ovat lisäksi häirinneet spekulaatiot ja podcastit addiktioista, toimijuudesta, vallasta ja lotosta, prokrastinaatiosta ja ennustamisesta, virtuaalisuudesta, nostalgiasta, poliittisesta mielikuvituksesta ja sen syväekologisesta kritiikistä, sekä esimerkiksi vieraannuttamisesta, ilosta, ahdistuksesta ja huumorista energiana. 

Dylan on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee piirustuksen, kuvanveiston, asssemblaasien ja videon parissa. Teokset rakentuvat usein pienistä materiaalis-runollisista eleistä installaatioiksi, joissa kokonaisuuden ja osien suhteet ovat kyseenalaisia. Dylania kiinnostaa liike kuvien ja merkitysten, sekä niiden muotoutumisen ja käymistilan välillä. Tässä arjen psykedeelisessä ekologiassa materiaali- ja energiavirtojen kohtaamiset kehollistuvat muodoksi ja tuottavat hermostollisia kuvioita sosiaalisista ilmastoista. Dylanin teoksia sekä hänen yhteistyötään Océane Bruelin kanssa on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla yksityis- ja ryhmänäytteilyissä; viimeksi Pariisissa Glassbox -galleriassa, Tallinnan Taidehallissa sekä Alkovi galleriassa Helsingissä. 

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

http://dylanrayarnold.org/

 

DYLAN RAY ARNOLD/ NERVOUS SYSTEM(S), SNOOZE(IN9) oli tarkoitus olla esillä 21.2.-22.3.2020. Turun Taidehallin näyttelyt sekä muu toiminta kuten Turun Taidelainaamo suljettiin 14.3. alkaen koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.Tällä hetkellä suunnitelmana on, että toiminta jatkuu jälleen pe 27.3. alkaen Turun Taideakatemian NYTT-näyttelyn avautuessa yleisölle