Julkaistu 10.7.2020

Turun Taidehallin toisen kerroksen galleriat avautuvat jälleen. Näyttelyt ovat avoinna pe 17.7. alkaen ke-su klo 12-18.

Näyttelyt 17.7.-30.8.

Iso galleria
Eeva Karhu / Surrounded by

Eeva Karhun valokuvateokset koostuvat useista kymmenistä päällekkäisistä kuvista. Kerroksellisuus on tapa käsitellä ajan kulkua ja syklisyyttä, sekä havainnon ja sisäisen kokemuksen suhdetta. Surrounded by -teossarja on saanut alkunsa pyörämatkalta Islannin ympäri. Fyysisesti haastava matka jätti voimakkaat muistijäljet, joita Karhu purki myöhemmin Suomessa kuvattuihin kuviin.

Eeva Karhu (s.1980) on valmistunut taiteen maisteriksi valokuvataiteen linjalta Aalto- yliopistosta. Karhun teoksia on esitelty museoissa, gallerioissa ja taidemessuilla kansainvälisesti vuodesta 2011 lähtien. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Karhun ensimmäinen valokuvataidekirja Path | Polku.

Pieni galleria
Milla Talassalo / 3

Milla Talassalon näyttelykokonaisuus 3 on tutkielma kolmoissisaruudesta. Se pohtii minuutta ja taiteilijan omaa identiteettiä suhteessa samanikäisiin sisaruksiin. Talassalo havainnoi teoksissa sisarten välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä minimalistiseen tyyliin. Lapsuuden muistikuvia, mennyttä, aikuisuutta ja nykyhetkeä käsittelevä teoskokonaisuus nostaa esiin ajatuksia perheyhteyden tärkeydestä ja elämänmittaisista ihmissuhteista.

Milla Talassalo (s. 1981) on Helsingissä asuva valokuvaaja, joka viimeistelee visuaalisen journalismin opintojaan Tampereen yliopistossa. Keväällä 2020 hän osallistui valmiuslain aikaista arkea dokumentoivaan Poikkeustila 2020 –projektiin, josta nähdään teos myös Turun Taidehallin näyttelyssä.