Jodo – Silence of Movement
La 12.9.2020 klo 12-13
Aulagalleria, Turun Taidehalli
HUOM! Tapahtumaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Ilmoittaudu ennakkoon Mari Mäkiölle, mari@marimakio.com. Performanssia on mahdollista seurata myös etänä videoyhteyden välityksellä, lisätiedot facebook-tapahtumassa.

Jodo – Silence of Movement on japanilaisen kalligrafia-taiteilija Yukina Yamamoton, esitystaiteilija Tuuli Mallan ja taiteilija Mari Mäkiön yhteistyössä valmistama performanssi, joka toteutuu osana Mäkiön Kagekiyodo -näyttelyä.

Performanssin lähtökohtana ovat japanilaiset kirjoitusmerkit ‘jodo’ 静動, jotka kuvaavat hiljaisuutta ja liikettä. Tulkitsemme ‘jodo’n merkityksiä kalligrafian, liikkeen ja äänen kautta – tutkien yhdessä millaista pysähtymistä ja liikettä merkkien kirjoittamisessa syntyy. Koska kalligrafia on Mallalle ja Mäkiölle taidemuotona uusi, tulkinnat syntyvät tuntemattoman äärellä viipyilyn ja Yamamoton syvällisen taidon välillä.

Yukina Yamamoto on Jyväskylässä asuva japanilainen kalligrafiataiteilija, joka on opiskellut kalligrafiaa yli 20 vuotta. Tuuli Malla on esitys- ja installaatiotaiteilija, joka työskentelee paikkasidonnaisesti ja ammentaa inspiraatiota Butoh-tanssista. Mari Mäkiö on taiteilija, joka työskentelee lähinnä äänen ja installaation parissa.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi performanssia seuraamaan voidaan ottaa max. 15 henkilöä, jotta tarvittavat turvavälit säilyvät. Pyydämme osallistujilta ennakkoilmoittautumista osoitteeseen mari@marimakio.com. Tulethan paikalle vain täysin terveenä ja pidetään yhdessä huolta hyvästä käsihygieniasta ja turvavälien säilymisestä.

Performanssia on mahdollista seurata myös etänä videoyhteyden avulla. Tarkemmat tiedot videoyhteydestä löytyvät tapahtuman facebook-sivulta, lisätietoja voi kysellä Mari Mäkiöltä (mari@marimakio.com) tai Turun Taidehallilta.

Performanssin syntyä on tukenut Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK.

Tutustu taiteilijoihin:
Yukina Yamamoto
Tuuli Malla
Mari Mäkiö