Yhteysalus M/S Baldurilla nähdään matkustajien tekemiä valokuva- ja sanateoksia jotka on tehty Ord och inga visor / Sano se kuvalla -hankkeen työpajassa 19.5.2021. Työpaja oli avoinna kaikille matkustajille koko lauttamatkan ajan mantereelta Utöhön ja takaisin. https://meritie.fi/alukset/m-s-baldur/

Vuonna 2019 alkaneen Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran yhteisen Ord och inga visor / Sano se kuvalla -hankkeen tavoitteena on kehittää luonnollisia tapoja lisätä kommunikaatiota eri kieliryhmien välillä, kun eri äidinkieliä puhuvat ihmiset kohtaavat luovan toiminnan äärellä. Maailmaa ravistellut koronapandemia aiheutti muutoksia myös Ord och inga visor -projektin toimintaan. Työpajat keskeytyivät kokonaan sekä 2020 että 2021 keväällä hankkeen yhteistyökumppaneiden – mm. koulujen, palvelutalojen ja päiväkotien – toiminnan muuttuessa koronan aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Loppukeväästä 2021 hankkeen toiminta mahdollistui taas, ja kaikille avoimia, maksuttomia työpajoja on vallitsevien rajoitusten puitteissa järjestetty onnistuneesti. Työpajoja on ollut mm. Turun Taidehallilla, Yhteysalus Baldurilla Paraisilla, Kulttuurikeskus Luckanilla sekä Pääskynpesän Päiväkodissa ja Kupittaan Siirtolapuutarhalla.

Työpajoissa on piirretty ja kuvattu omalla mobiililaitteella arkista ympäristöä ja etsitty sieltä vastakohtapareja. Kuvat tulostettiin valokuvapaperille ja valmiisiin kuviin kirjoitettiin vastakohtapareja avaavia sanoja sekä omalla että muilla kielillä – kuvan kohteelle sai keksiä vaikkapa kokonaan uuden merkityksen. Ord och inga visor -hanke on lähes kolmen toimintavuotensa aikana kerännyt satoja työpajoihin osallistuneita lapsia, nuoria ja aikuisia.

Yhteistyössä Saariston Meritie Oy.

Hankkeen rahoittaa Svenska Kulturfonden.

Hankkeesta löytyy tietoa Valokuvakeskus Perin nettisivuilta
https://valokuvakeskusperi.fi/ord-och-inga-visor
ja hankkeen sosiaalisen median tileiltä:
Facebook
Instagram

Lisätietoa:
Hankekoordinaattori Mari Kämäräinen
workshops@turuntaidehalli.fi