Ord och inga visor / Sano se kuvalla -hankkeella on loka-marraskuussa kaksi näyttelyä.

Näyttely Valokuvakeskus Perin kirjastossa Turun Taidehallilla 8.10.-7.11.2021
Valokuvakeskus Perin kirjastossa Turun Taidehallin 2. kerroksessa nähdään valokuva- ja sanateoksia jotka on tehty Ord och inga visor -hankkeen työpajoissa vuoden 2021 aikana. Digitoituja teoskuvia esitellään kirjaston seinälle projisoidussa diaesityksessä, jossa on mukana myös dokumenttikuvia työpajoista vuoden varrelta. Työpajoja on ollut Turun Taidehallilla, Yhteysalus Baldurilla Paraisilla sekä Pääskynpesän Päiväkodissa, Kulttuurikeskus Luckanilla, Kupittaan Siirtolapuutarhalla ja Konstens Natt -tapahtumassa ravintola Gräddassa Turussa.

Suomenruotsalaisella kulttuurikeskus Luckanilla 5.10.-7.11.2021
Luckanilla on esillä valokuva- ja sanateoksia joita on tehty hankkeen työpajassa Konsten Natt -tapahtumassa ravintola Gräddassa 12.8.2021 Turussa sekä Turun Taidehallissa 14.-22.8.2021. Konstens Natt -työpajassa on piirretty ja kuvattu omalla mobiililaitteella arkista ympäristöä ja etsitty sieltä vastakohtapareja. Kuvat tulostettiin valokuvapaperille ja valmiisiin kuviin kirjoitettiin vastakohtapareja avaavia sanoja sekä omalla että muilla kielillä – kuvan kohteelle sai keksiä vaikkapa kokonaan uuden merkityksen. Työpajassa oli mahdollista tutustua myös huonetilaan rakennettuun Camera Obscuraan eli tila oli pimennetty ja ikkunan kohdalla oli pieni reikä ja linssi jonka kautta valo pääsi sisään piirtäen tilan seinille ulkona olevan maiseman ylösalaisin kääntyneenä.

Turun Taidehallin työpajassa rakennettiin laatikkokamerat, kuvattiin niillä ja kehitettiin kuvia pimiössä. Laatikkokamerakuvia esittelevässä kollaasissa on mukana myös dokumenttikuvia työpajasta, tietoa kameran rakennuksesta ja mustavalkokuvien kehittämisestä sekä oikea laatikkokamera.

Luckan: Aurakatu 1 H, 20100 Turku
Aukioloajat: Ma-Ti klo 12–17, Ke klo 12–19, To-Pe klo 12–16

Luckan on suomenruotsalainen kulttuuri- ja neuvontapalveluiden organisaatio, joka on vakiinnuttanut toimintansa kymmeneen toimipisteeseen 12 paikkakunnalle ympäri Suomea.

Vuonna 2019 alkaneen Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran yhteisen Ord och inga visor / Sano se kuvalla -hankkeen tavoitteena on kehittää luonnollisia tapoja lisätä kommunikaatiota eri kieliryhmien välillä, kun eri äidinkieliä puhuvat ihmiset kohtaavat luovan toiminnan äärellä. Ord och inga visor -hanke on lähes kolmen toimintavuotensa aikana kerännyt satoja työpajoihin osallistuneita lapsia, nuoria ja aikuisia.

Hankkeen rahoittaa Svenska Kulturfonden.

Yhteistyössä: Turun Taidehalli, Turun Taiteilijaseura ry, Valokuvakeskus Peri ry, Luckan Åbo, Saariston Meritie Oy, Konstens Natt, Ravintola Grädda, Kupittaan siirtolapuutarha, Sateenkaarikoto Oy:n Päiväkoti Pääskynpesä, Taideyhdistys Olohuone ry

Lisätietoa:
Hankekoordinaattori Mari Kämäräinen
workshops@turuntaidehalli.fi

Facebook
Instagram
https://valokuvakeskusperi.fi/ord-och-inga-visor