MILKY WAY (editio 3)

Kineettinen ääni-installaatio vanhasta lypsykoneesta ja maitoputkista.

Maaseudulla yhä useampi maatila on lopettanut toimintansa, joko maatilan pitäminen ei ole kannattanut tai toiminnalle ei ole jatkajaa. Navetat ovat tyhjillään – tyhjinä eläimistä. Mutta jäljelle ovat jääneet kaikki koneet ja laitteet. Lypsyasemat seisovat tyhjinä, lypsykoneet ovat paikallaan ja hiljaa.

Halusimme antaa vanhoille koneille ja laitteille uuden elämän ja rakensimme vanhoista lypsykoneista ja maitoputkista kineettisen installaation. Installaatiossa muutimme entiset lypsykoneet ja putkistot uudeksi, toisenlaiseksi koneeksi ja systeemiksi. Tutkimme myös lypsykoneiden akustiikkaa ja äänimaailmaa, lehmien ääntelyä ja veden virtausta ja teimme näistä ääniraidan installaatiolle.

Milky Way- installaatio luo positiivisen yhteyden vanhan ja uuden kulttuurin, sekä vanhan ja uuden työn välille. Ja kierrättää vanhaa materiaalia. Nopeasti muuttuvaa maailmaa kuvailee hyvin seuraava lause, joka pätee myös meihin ja projektiimme: “Olemme toinen käsi utareella, toinen läppärillä”.

Eeva-Liisa Puhakka tekee monialaista taidetta; videoita, liikkuvia veistoksia, installaatioita, ääni- ja ympäristötaideteoksia sekä uusimpana biotaidetta. Ne välittyvät katsojille eri aistien kautta kuvina, ääninä, liikkeenä ja hajuina. Eeva-Liisa Puhakka on Kouvolan kuvataiteilija vuosina 2020-22.

Jonne Pitkänen on Kouvolassa asuva, kokeileva ja monipuolinen kuvataiteilija, joka käyttää ilmaisussaan eri taiteenalueita kuten kuvanveistoa, Vj-performointia, valotaidetta, installaatiota, korutaidetta, circuit bendingiä ja uuttamediaa.

Näyttelyä ovat tukeneet: Taiteen Edistämiskeskus ja Niilo Helanderin säätiö.