Turun taiteilijaseuran ja Valokuvakeskus Perin monikielisen Ord och inga visor/Sano se kuvalla -hankkeen toinen näyttelykokonaisuus on esillä Turun Taidehallin Aulagalleriassa 21.2.-22.3.2020. Vastakohtia/Motsatser -näyttely koostuu tammikuun 2020 aikana järjestetyissä koululaistyöpajoissa syntyneistä kuvista.

Ord och inga visor -hanke käynnisti paraislaisten koululaisten vuoden 2020 työpajatoiminnalla. Työpajoissa Paraisten Sarlinska skolanin ja Paraistenseudun koulun suomen- ja ruotsinkieliset 7.-luokkalaiset yhdistettiin ryhmiin, jotka pääsivät taiteilijoiden ohjauksessa tutustumaan digikuvauksen saloihin ja valokuvaamaan teemalla Vastakohdat. Valmiit kuvat tulostettiin ja nuoret saivat sommitella ne teoksiksi liittämällä kuviin erikielisiä sanoja aiheen mukaan. Vastakohdat-teema nosti esille värejä, tunteita ja makuja – hyvän ja pahan, mustan ja valkoisen, suolaisen ja makean. Työpajoihin osallistui yhteensä n. 150 7.-luokkalaista. Ohjaajina kaksikielisissä työpajoissa toimivat valokuva- ja kuvataiteiljat Hans G. Hästbacka ja Margarita Rosselló Ramón.

Svenska kulturfondenin Hallå! -ohjelman mahdollistaman hankkeen tarkoituksena ja tavoitteena on kehittää luonnollisia tapoja lisätä kommunikaatiota eri kieliryhmien välillä, kun eri äidinkieliä puhuvat ihmiset kohtaavat luovan toiminnan äärellä. Ord och inga visor -hanke jatkuu vuoden 2020 loppuun. Hankkeen työpajoihin osallistuu vuosien 2019-2020 aikana kaikenikäisiä ihmisiä eri kieliryhmistä.

Lisätietoa hankkeesta: Projektikoordinaattori Suvi Kiukas, workshops@turuntaidehalli.fi

 


 

Ord och inga visor/Sano se kuvalla -hankkeen Vastakohtia/Motsatser -näyttely oli tarkoitus olla esillä 21.2.-22.3.2020. Turun Taidehallin näyttelyt sekä muu toiminta kuten Turun Taidelainaamo suljettiin 14.3. alkaen koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.Tällä hetkellä suunnitelmana on, että toiminta jatkuu jälleen pe 27.3. alkaen Turun Taideakatemian NYTT-näyttelyn avautuessa yleisölle