Turun Taidehallilla vietetään yksivuotisjuhlaa!

Upea ensimmäinen vuosi takana, vielä hienompia edessä! Hyvää syntymäpäivää Turun Taidehalli!

Turun Taidehalli perustettiin Vanhaan Raatihuoneen kiinteistöön helmikuussa 2019, joten on tullut kuluneeksi vuosi siitä, kun Taidehalli avasi ovensa nykytaiteen kentän ammattilaisille ja yleisölle. Kolmen yhdistyksen, Taidehalli ry:n, Turun Taiteilijaseura ry:n ja Valokuvakeskus Peri ry:n ylläpitämän Taidehallin antia oli ensimmäisenä toimintavuotena kokemassa yli 44 000 kävijää. 

Kolmannen kerroksen juhlasaliin on kuluneen vuoden aikana saatu yhteistyökumppani Turun Raatihuone välittämään tilaa sekä yrityksille että yksityisille vuokraajille. Taidehallin ensimmäisen toimintavuoden aikana käynnistyi Svenska Kulturfondenin Hålla! -ohjelman siipien alta pyrähtänyt Ord och inga visor -projekti, jonka aikana työpajoja on järjestetty Taidehallilla, vanhainkodeissa ja kouluissa. Työpajojen tavoitteena on kannustaa eri kieliryhmiin kuuluvia ihmisiä työskentelemään itselleen vieraalla kielellä, tavalla joka tutustuttaa sanojen ja kuvien yhdistämisen kautta toiseen kieleen. 

Ensimmäisen toimintavuoden näyttelyihin saapui teosehdotuksia 600 hakemuksen verran taiteilijoilta ja kollektiiveilta. Taidehallin tiloissa on taidettaan esittänyt yli 70 taiteilijaa, sisältäen yksittäiset taiteilijat, kollektiivit sekä kuratoidut näyttelyt yhdessätoista erilaisessa näyttelykokonaisuudessa. 

Laskematta on jäänyt, vaikkapa kuinka monia maalikerroksia on näyttelyiden välissä sudittu historiallisesti arvokkaiden seinien suojana oleviin kiinnitysseiniin, ja kuinka valtavasti sähköposteja henkilökunta on vaihtanut ja ihmisiä tavannut talon toimintojen merkeissä. Myöskään juodun kahvin määrästä ei ole kuin arvailuja, mutta kahvipannujen määrä on kylläkin tiedossa: Taidehalli on tarvinnut kolme uutta kannua kahvinkeittimiinsä. 

Näyttelyiden lisäksi on nautittu monenlaisista oheistapahtumista, kuten työpajoista, taidekävelyistä, luennoista sekä taiteilijatapaamisista, joita on järjestetty sekä talossa että toisaalla. Taidehalli on ollut mukana muun muassa Taiteiden yössä, Design Timessa sekä Turun päivän vietossa Vallattoman taiteenkumouksen merkeissä.

Tavataan jatkossakin Taidehallilla!

Tänään lauantaina 1.2. yksivuotisjuhlat saavat arvoisensa kattauksen, kun aulagallerian pöydälle nostetaan ikävuoden mukaisesti taiteen ystäville tarjolle mehua ja keksejä! Taidehalli on avoinna klo: 12-18. Mehubaari on auki koko päivän ja talon henkilökunta vastaa viihtyvyydestänne! Tervetuloa!