Näyttely Nak Nak Zing esittelee Eero Niveksen viimeaikaisia veistoksia ja reliefejä, joissa yhdistyy intuitiivinen materiaalikeskeisyys ja puukuvanveiston perinteiset tekniikat. Nives tutkii taiteessaan inhimillisyyden universaaleja teemoja, kuvaillen elämässä toteutuvaa kiilautumista, kietoutumista ja kitkaa.

Eero Nives (s.1984) on turkulainen kuvanveistoon erikoistunut kuvataiteilija:

Näyttelyn nimi johdattelee taiteen tekemisen ääniin, jossa näkemisen ja kokemisen raja on häilyvä mutta taiteen ekspressiivisyys on päällimmäinen itseisarvo. Teosten läsnäolo on näyttäytynyt tekemisvaiheessa erityisesti äänen ja muodon yhdistelmänä, siksattaen, kopisten ja sihahdellen vapaasti. Tämä yhdistelmä on esitetty idean ja konkreettisen materiaalin kautta. Teokset edustavat läsnäolosta ja todellisuuden juhlasta kumpuavia jälkiä, jonka kautta toivon katsojan aistivan mahdollisuutta kontemplaatioon. Olen erityisen kiinnostunut läsnäoloon ja kokemiseen liittyvistä rajapinnoista. Miten oma kokemukseni eroaa muista?

Teoskokonaisuuden solmuisuus ja kiilautuvuus on viittaus inhimillisiin kokemuksiin kärsimyksen ja ilon rekisterissä jossa elämä tapahtuu, purkautuen teräviin kärkiin ja kietoutuviin energioihin. Kiilan ja solmun tematiikka selittää itse itseään.

Koen että henkilökohtaisten kokemusteni kirjallisuus ei ole näyttelyssäni tärkeää, vaan henkilökohtaisista kokemuksista muodostuva dramaturgia, joka on toiminut inspiraationa ja alulle panevana voimana teosten syntymiselle. Kuvataiteen maukkaus on mielestäni sen kuvailevuudessa ja runollisessa luonteessa, mikä mahdollistaa kauneuden kokemisen monimutkaisen realismin keskellä. Haluan tuoda esiin idean, ajatuksen ja tunteen tarinasta joka on sekä romanttinen että kalpean kahlitseva. Mikään ei ole sitä miltä näyttää, mutta se on sitä miltä se tuntuu.”

 

NAK NAK ZING Turun Taidehallin Iso Galleriassa

17.5.-20.6.2024

ke-pe klo 12-18, la-su klo 12-16

Vanha Suurtori 5, Turku