Pitkään valokuvaajana toiminut Taneli Eskola tuo Turun Taidehalliin mustavalkoisia kuvia. Näyttelyn painotus on miljöössä, kaupungeissa ja sosiaalisissa suhteissa maiseman ja luonnon kustannuksella. Teokset ryhmittyvät saumattomasti kokonaisuudeksi Turun Taidehallin Isoon galleriaan eri aikakausien ja kuvaustyylien ollessa esillä rinnakkain. Kuvat käsittelevät inhimillisesti koskettavia hetkiä, elettyjä tiloja, nyttemmin jo kadonneita kaupungiosia, katunäkymiä ja valaistuksia eri maissa.

Lätäkköhyppy-näyttely liittyy syksyllä 2019 julkaistuun Eskolan elämäntyökirjaan Blue Monograph (Ten Sequences of Photographs 1972-2018). Kirjan tunnuskuva on Lätäkköhyppy Tallinnassa vuonna 1981 kuvatusta sarjasta Päivä Georg Otsin aukiolla.

Taneli Eskola (s.1958) on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hän on väitellyt taiteen tohtoriksi Taideteollisessa korkeakoulussa 1998 ja ollut Aalto-yliopiston dosentti vuodesta 2010. Eskola on pitänyt lukuisia näyttelyitä vuodesta 1979 lähtien ja hänen teoksiaan on keskeisissä kotimaisissa kokoelmissa. Eskolan viimeisin retrospektiivinäyttely nähtiin Suomen Valokuvataiteen museossa vuonna 2016.

Taneli Eskola / Lätäkköhyppy ja muita kuvia oli tarkoitus olla esillä 21.2.-22.3.2020.

Turun Taidehallin näyttelyt sekä muu toiminta kuten Turun Taidelainaamo suljettiin yleisöltä 14.3. alkaen koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.