Julkaistu 27.8.2020

Turun Taidehallin näyttelyt 4.9.-4.10.2020

Syyskuussa Turun Taidehallin toisen kerroksen gallerioissa nähdään Karoliina Paatoksen dokumentaarinen valokuvanäyttely Cowboy Girls ja Teemu Korpelan eksistentiaalista pohdintaa ilmentävä installaatio Hello From The Other Side. Aulagalleriassa on esillä Mari Mäkiön interaktiivinen ääni-installaatio Kagekiyodo, jonka yhteydessä järjestetään kalligrafiaa ja tanssia yhdistävä performanssi Jodo – Silence of Movement.

Iso galleria: Karoliina Paatos / Cowboy Girls

Cowboy Girls -näyttelyn teokset sekä muu esineistö ovat yhdeksän viimeisen vuoden ajalta Nevadasta, missä Paatos on seurannut kahden tytön kasvua syrjäisellä karjatilalla. Nyt murrosikäiset tytöt tekevät karjatilan töitä, hoitavat eläimiä, ratsastavat sekä lassoavat, käyvät kotikoulua äitinsä johdolla ja vapaahetkinä keksivät vuorten ympäröimässä jokilaaksossaan villejä leikkejä. Heidän elämänsä on hyvin konkreettisesti kiinni ympäröivässä maassa. Siteet perinteen jatkumoon ovat tiukassa, mutta vain aika näyttää, mitä tälle elämäntavalle käy.

Pieni galleria : Teemu Korpela / Hello From The Other Side

Teemu Korpelalle taiteellinen prosessi on keino harjoittaa oman elämän pohdintaa tavalla, joka mahdollistaa paremman elämän rakentamisen itselle ja muille. Korpelan teokset syntyvät prosessissa, jossa hän pyrkii ymmärtämään omia kokemuksiaan ja niitä tuottavien voimien suhdetta. Korpela on esittänyt viime vuosina pääasiallisesti suurikokoisia maalauksellisia installaatioita, mutta on edellisissä näyttelyissään yhdistänyt laajasti erilaisia kuvataiteen ilmaisuja.

Aulagalleria: Mari Mäkiö / Kagekiyodo

Kagekiyodo on kahdesta ääni-installaatiosta koostuva kokonaisuus. Teos tuo Turun Taidehallin Aulagalleriaan kuultavaksi ja kosketettavaksi vihjeitä tilasta, joka sijaitsee Akiyoshidain luonnonpuistossa Japanissa. Näyttely on testi siitä, kuinka tilallinen kokemus tuhansien kilometrien päässä olevasta pimeästä luolasta on siirrettävissä galleriatilaan, ja miten tämä tila hahmottuu kuulo- ja tuntoaistin välityksellä.

Mari Mäkiön näyttelyn yhteydessä järjestetään kalligrafiaa ja tanssia yhdistävä performanssi Jodo – Silence of Movement lauantaina 12.9. klo 12. Tilaisuutta seuraamaan otetaan rajallinen määrä osallistujia ja ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.