Turun Taidehallin näyttelytoimikunta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TURUN TAIDEHALLIN NÄYTTELYTOIMIKUNTA ESITTÄYTYY

 

Avoimen haun kautta valittavat Turun Taidehallin näyttelyt valitsee näyttelytoimikunta, joka koostuu Turun Taiteilijaseuran ja Valokuvakeskus Perin jäsenistä. Vuoden 2022 näyttelyitä valitsemassa ovat Marjatta Holma, Milja-Liina Moilanen, Iiris Elena Rusi, Anni Savolainen, Lydia Toivanen sekä Henri Tuominen.

 

Marjatta Holma (TTS) asuu ja työskentelee Turussa. Holma on keskittynyt maalaamiseen ja on toteuttanut tilallisia, monumentaalisia ja minimalistisia maalausjatkumoita yksityis-sekä ryhmänäyttelyiden myötä.  Hänen maalauksensa ovat spontaanin ja konkretismin välimaastossa, ja ne ovat materiaalinsa ilmituovia rakenteita tilassa. Holmaa kiinnostaa vilpittömän ja tinkimättömän työstämisen ja etsinnän kautta syntynyt taide.

 

Milja-Liina Moilanen (Peri) on ohjaaja ja mediataiteilija, joka työskentelee toiseuttamisen ja sosiaalisen eriyttämisen teemojen kanssa. Hän on valmistunut kuvataiteiden maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Parhaillaan Moilanen ohjaa pitkää dokumenttielokuvaa tosi-tv:n naiskuvasta Tuffi Filmsille Eveliina Pasasen kanssa. Kantaaottava taide ja rakenteiden ravistelu ovat lähellä Moilasen sydäntä.

 

Iiris Elena Rusi (TTS) on turkulainen laaja-alainen kuvataiteilija, joka tutkii taiteellisessa työskentelyssään muun muassa moraalisia ongelmia, seksuaalisuutta ja valtasuhteita sekä yhteiskunnassa että yksilöiden välillä. Parhaillaan Rusi työstää tarinoita sisältävää yhteisöllistä projektia, jonka pääasiallinen julkaisukanava on sosiaalinen media.

 

Anni Savolainen (Peri) on Turussa asuva valokuvaaja ja mediatutkija. Parhaillaan hän työstää pitkää dokumentaarista sarjaa suomalaisista shamaaneista.  Hän on tehnyt assistentin roolissa tutkimusta sosiaalisen median valokuvista ja 1970-1980 -lukujen suomalaisesta televisiosta. Lisäksi Savolainen on tehnyt taustatoimitusta dokumenttielokuvaan ja toimintatutkimuksen lyhytelokuvasarjan toteutuksesta.

 

Lydia Toivanen (Peri) on turkulainen kuvataitelija, joka valmistui Turun Taideakatemian valokuvalinjalta keväällä 2019. Kuvataiteilijaksi hän valmistui vuonna 2012 Saimaan Ammattikorkeakoulusta, pääaineenaan kuvanveisto. Toivasen pääasiallisia tekniikoita ovat valokuva ja video, ja parhaillaan hän työstää artisti Johanna Porolan kanssa musiikkivideota Porolan singleen Easy. Hän myös muodostaa Sanna-Liisa Suomisen kanssa SUOMINEN/TOIVANEN -videokollektiiviin, jonka teokset ovat ”poeettisesti latautunutta semi-dokumentaarista ajankuvaa”, ja perustuvat puhelimen (=kameran) jatkuvaan läsnäoloon ja ympäröivän elämän maaniseen havainnoimiseen ja dokumentoimiseen.

 

Henri Tuominen (TTS) valmistui kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta keväällä 2019. Taiteellisessa työskentelyssään hän on keskittynyt pääasiassa maalausilmaisuun. Tuomisen teosten yhtenä lähtökohtana on usein muotokuvan perinne, joka kytkeytyy yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin, ja jota hän tutkii kriittisesti maalauksen keinoin. Hänen maalauksensa käsittelevät usein vallan tai väkivallan ilmenemistä yhteiskunnassa joko rakenteellisella tai yksilöiden tasolla.