Det flerspråkiga konstprojektet Ord och inga visor / Sano se kuvalla -projektet kommer att hålla en avslutande verkstad vid Turku ART Afterwork-evenemanget.

I verkstad får allmänheten bekanta sig med makrofotografering genom att enkelt och behändigt fotografera med egna mobila enheter. Vardagliga miljöer och föremål fotograferas mycket nära, vilket resulterar i abstrakta bilder av detaljerna. Fotografierna skrivs ut på fotopapper i verkstaden och de färdiga bilderna kombineras med ord, med vars hjälp deltagarna får bekanta sig med ett för dem främmande språk. Alla intresserade, oberoende av ålder eller bakgrund kan delta i verkstäderna. Man behöver inte känna till teknikerna på förhand. Det kostar ingenting att delta och ingen förhandsanmälan behövs. Verkstaden leds av konstnären Satu Aalto.

 

TurkuART Afterwork 18.11.2021 kl. 18-20 

Åbo Konsthall, Perilab, 1. vån.

Gamla Stortorget 5, 20500 Åbo

 

Välkommen med!

 

Projektet Ord och inga visor som startade år 2019 och drivs av Fotocentrum Peri och Konstnärsgillet i Åbo är inriktat på att skapa naturliga sätt att öka kommunikationen mellan språkgrupper, när människor med olika modersmål möts inom skapande verksamheter. Ord och inga visor – projektet verkstäder har under de två år som de pågått samlat hundratals deltagare i olika åldra, både barn, ungdomar och vuxna.

 

Projektet finansieras av Svenska kulturfondens Hallå!-program.

För ytterligare information:

Projektkoordinator Mari Kämäräinen

workshops@turuntaidehalli.fi

 

https://valokuvakeskusperi.fi/ord-och-inga-visor

Facebook https://www.facebook.com/ordochingavisorhanke

Instagram  https://www.instagram.com/ordochingavisorhanke/