Avoimen haun kautta valittavat Turun Taidehallin Ison Gallerian näyttelyt valitsee näyttelyehdotusten perusteella näyttelytoimikunta, joka koostuu Turun Taiteilijaseuran hallituksen jäsenistä. Vuosien 2023 ja 2024 näyttelyitä valitsemassa ovat Riikka Kupsala, Appe Leppänen, Salla Sillgren ja Niina Villanueva.

 

Riikka Kupsala on Turussa asuva ja toimiva kuvataiteilija, joka työskentelee idealähtöisesti tila-aikataiteiden piirissä. Kupsalan taiteellinen ilmaisu pohjautuu liikkuvaan kuvaan, mutta hän hyödyntää ilmaisussaan myös kuvanveiston menetelmiä. Kupsala tutkii taiteellisessa työskentelyssään kuluttamista ja sen ekologista ja sosiaalista kestävyyttä. Tällä hetkellä Kupsala tarkastelee sitä, miten hän osallistuu vaatteidensa kautta vaateteollisuuden globaaleihin ekologisiin ja sosiaalisiin epäkohtiin.

 

Appe Leppänen työskentelee maalauksen ja installaation keinoin. Maalauksissaan hän käsittelee tällä hetkellä luontoyhteyden kokemusta, retkeilyä ja ulkona yöpymistä. Installaatiot syntyvät yhteistyössä Taidekollektiivi Rubuzakin projekteissa.

 

Salla Sillgren on turkulainen kuvataiteilija, joka työskentelee laaja-alaisesti eri medioin. Hän on kiinnostunut jäljen jättämisestä, sattumasta, jokapäiväisestä ihmisyydestä, siitä miten valo osuu maailman rumuuteen sekä ikkunasta ulos tyhjyyteen tuijottamisesta. Oman taiteellisen työnsä lisäksi hän muodostaa yhdessä Appe Leppäsen kanssa Rubuzak -taidekollektiivin, joka tekee kokeellista taiteellista tutkimusta.

 

Niina Villanueva on valmistunut Turun Taideakatemiasta keväällä 2021 ja opiskelee parhaillaan kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa. Taiteellisessa työskentelyssä Villanuevan materiaaleina ovat maalaus joka tapahtuu öljyväreillä ja pigmenteillä pellavalle, sekä savi, jota työstäessä syntyy veistoksia, joilla on jonkinlainen luontoon ja metamorfoosiin viittaava olemus. Teemat hakevat inspiraatiota taidehistoriaan liittyvissä viittauksista, henkilökohtaisesta intuitiivisesta pohdinnasta.