2022 Turun Taidehalli

Ohjelmistoon valittiin seuraavat taiteilijat ja taiteilijakollektiivit:

Mortti Saarnia
Henna Aho ja Mia Saharla
Suvi Sysi
Erkki Nampajärvi
Elina Oikari ja Yassine Khaled
Jonna Karanka, Merja Kokkonen ja Laura Naukkarinen
Saku Soukka
Artor Jesus Inkerö, Kristoffer Ala-Ketola, AJ Fusco ja Valter Tornberg
Leena Kela
Perttu Saksa

Turun Taidehallin helmikuussa päättynyt avoin näyttelyhaku vuoden 2022 ohjelmistoon herätti laajasti kiinnostusta – näyttelyehdotuksia saapui yhteensä 539 niin yksittäisiltä taiteilijoilta kuin työpareilta ja kollektiiveilta, Suomesta ja ulkomailta. Näyttelytoimikunnan jäsen Iiris Elena Rusi kuvaili valintaprosessia seuraavasti:

“Hakemuksissa korostui työryhmien ja kollektiivien näyttelyehdotusten määrä, yhteisöllinen työskentely ja monialaisuuden yhdistäminen. Ehdotusten aihepiireissä näkyi laajasti ympäristökysymysten sekä vallitsevan pandemia-ajan käsittely taiteen keinoin. Ensi vuoden näyttelyohjelmassa tullaan näkemään kiinnostavia esiintuloja perinteisen ja kokeellisen nykytaiteen alueilta ja rajapinnoilta. Herkullisia näyttelyehdotuksia oli hyvin runsaasti ja näyttelyaikoja tarjolla vain rajattu määrä.”

Näyttelyt valitsi Turun Taidehallin näyttelytoimikunta, johon kuuluivat kuvataiteilija Marjatta Holma, ohjaaja ja mediataiteilija Milja-Liina Moilanen, kuvataiteilija Iiris Elena Rusi, valokuvaaja ja mediatutkija Anni Savolainen, kuvataiteilija Lydia Toivanen sekä kuvataiteilija Henri Tuominen.

Vuonna 2019 Vanhalle Suurtorille perustettua Turun Taidehallia ylläpitävät Turun Taiteilijaseura ja Valokuvakeskus Peri.