Anna Knappe (Helsinki) ja Amir Jan (Ghazni, Afghanistan) ovat olleet työpari vuodesta 2010 toteuttaen mediainstallaatioita, valokuvaa ja elokuvallisia teoksia, joissa tarkastellaan eri näkökulmista ihmisten ja muiden lajien muuttoliikkeitä. He työskentelevät tiiviisti afganistanilaisten yhteisöjen kanssa Suomessa ja muualla Euroopassa. Taiteilijoiden tarkoituksena on päästää marginaalissa elävät maahanmuuttajayhteisöt kertomaan kollektiivisia tarinoitaan, sillä usein vähemmistöt toimivat valtaväestön näkökulmasta ja tarkoitusperistä käsin luotujen tarinoiden näyttelijöinä tai subjekteina.

Vuoden 2015 niin kutsutun pakolaiskriisin myötä Knappe ja Jan ryhtyivät työstämään videoteosten sarjaa, jossa tarkastellaan sanojen ja kielen vaikutusta diasporassa elävien afganistanilaisten identiteettiin sekä henkilökohtaisiin tarinoihin. Teossarjan tarkoitus on haastaa tyypillisiä narratiiveja, kuten aidot pakolaiset vs. Eurooppaan pyrkivät elintasopakolaiset. Teokset tuovat esiin erilaisia kertomisen tapoja ja paneutuvat pakotetun maastamuuton juurisyihin sekä yksilöiden kokemuksiin.

Knappe ja Jan tuovat tästä edelleen päivittyvästä videoinstallaatioiden sarjastaan kolmannen osan Mohajers and imaginary homes Turun Taidehallin Pieneen galleriaan. Vuonna 2019 Afganistan juhlii satavuotista itsenäisyyttään samalla tulee kuluneeksi myös 40 vuotta Afganistanin sodan alkamisesta. Tämä kymmenenvuotinen sota toimi katalyyttinä näihin päiviin saakka jatkuneelle, maata piinanneelle konfliktille.