Turun Taidehallin näyttelyistä vastaavat Turun Taiteilijaseura ry sekä Valokuvakeskus Peri ry toivovat näyttelyohjelmistoon erityisesti uusia nykytaiteen ja valokuvataiteen tuotantoja, joita ei aiemmin ole ollut Turussa esillä. Haku on avoin kaikille ammattimaisesti toimiville kuva-, valokuva- ja mediataiteen tekijöille. Kiinnostavina nähdään niin perinteiset kuvataide- ja valokuvataidenäyttelyt kuin monitaiteelliset ja taiteen rajoja ylittävät teoskokonaisuudet. Ehdotuksen voi lähettää myös työryhmänä. Lisäksi kuraattorit voivat ehdottaa valmiita näyttelykonsepteja.

Avoimella haulla etsitään näyttelyitä kahteen Turun Taidehallin galleriaan. Näyttelyitä voi ehdottaa molempiin tai vain toiseen tilaan. Lisäksi haussa voi ehdottaa galleriatilojen ulkopuolelle sijoittuvia taideprojekteja.

Avoimen haun näyttelyjaksot vuonna 2022 ovat:

 • 8.1. – 6.2.
 • 11.2. – 13.3.
 • 6.5. – 4.6.
 • 10.6. – 10.7.
 • 2.9. – 2.10.
 • 7.10. – 6.11.

TILAT

Taidehalli sijaitsee Turun keskustassa Vanhan Raatihuoneen talossa, Vanhan Suurtorin laidalla. Turun Taidehallissa on kaksi galleriaa, jotka sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessaNäyttelytilojen pohjapiirrokset.

Näyttelytila 1 – Iso Galleria
2. krs, 52+20+40=112 m². Iso galleria koostuu suorakaiteen muotoisesta tilasta, jonka toista pitkää seinää hallitsee Vanhalle Suurtorille avautuvien ikkunoiden rivi; tilassa on runsaasti luonnonvaloa. Galleriassa on perinteisestä näyttelytilasta poikkeavia elementtejä, mm. leveät harmaat lankkulattiat, ikkunat ja kaakeliuuni. Tila soveltuu niin kaksiulotteisten seinälle ripustettavien teosten kuin erilaisten installaatioiden esittämiseen. Katossa on galleriatasoiset spottivalaisimet.

James Prevett, Berit Talpsepp-Jaanisoo / Ding Ting Ting

Näyttelytila 2 – Pieni Galleria
2. krs, 27 m². Galleriassa on kolme ripustusseinää ja yksi ikkunallinen seinä sisäpihalle päin sekä leveät harmaat lankkulattiat. Tila soveltuu niin kaksiulotteisten seinälle ripustettavien teosten kuin erilaisten installaatioiden esittämiseen. Tilan voi pimentää esim. screening-teosten esittämistä varten. Näyttelytila sijaitsee Ison gallerian vieressä, ja sinne kuljetaan suoraan porraskäytävästä. Katossa on galleriatasoiset spottivalaisimet.

Dylan Ray Arnold / Nervous System(s), Snooze(in9)

PALVELUT JA TEKNIIKKA

Turun Taidehallin gallerioiden näyttelyt ja näyttelyihin liittyvät järjestelykulut ovat taiteilijoille maksuttomia.

Näyttelyjaksot ovat kestoltaan neljä viikkoa. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina. Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta sekä omista matkakuluistaan.

Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:

 • Näyttelytila ja sen valvonta näyttelyjakson aikana
 • Näyttelyjulisteen taitto, painatus ja jakelu Turussa
 • Näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku sekä käännöstyöt ruotsiksi ja englanniksi
 • Lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen Taidehallin tiedotuslistoille
 • Tiedottaminen Taidehallin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä erillisissä tapahtumakalentereissa
 • Henkilökunnan tuki näyttelyn ripustus- ja purkupäivinä
 • Kävijämäärän ja median seuranta, näyttelyn dokumentointi
 • Lehdistökontaktit, avajaisten järjestely ja tarjoilu
 • Teosvälitys ja näyttelyn oheismateriaalin välitysmyynti (30% provisio)

Taiteilijoiden käyttöön tarjotaan Taidehallin omistuksessa olevaa teknistä laitteistoa ilman erillistä korvausta. Mikäli tarvittavaa laitteistoa ei Taidehallin valikoimasta löydy, vastaa sen hankinnasta ja kustannuksista taiteilija. Taiteilija vastaa näyttelyn toteutuksesta ja hoitaa laitteiden installointiin tarvittavan teknisen tuen.

HAKU

Haku tapahtuu sähköisesti. Täytä hakulomake tästä ja liitä siihen CV (pdf) sekä vapaamuotoinen näyttelyehdotus (pdf), johon on sisällytettävä:

 • näyttelysuunnitelma (näyttelyn nimi, lisätietoa teosten koosta ja niiden teknisestä toteutuksesta)
 • selventävää kuvamateriaalia (5–10 -kuvaa) näyttelyteoksista tai aiemmasta tuotannosta; mediataiteesta linkki esim. Vimeoon.

Lähetä näyttelyehdotus viimeistään sunnuntaina 28.2.2021 klo 23:59 (UTC+2). Myöhästyneitä ehdotuksia ei huomioida.

Turun Taidehallin näyttelytoimikunta koostuu Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran jäsenistä. Näyttelyvalinnat tehdään maaliskuun 2021 aikana, jonka jälkeen kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse huhtikuun loppuun mennessä.  Lue Turun Taidehallin näyttelytoimikunnan esittely tästä.

TURUN TAIDEHALLI

Kahden alueellisen taideyhteisön, Turun Taiteilijaseuran ja Valokuvakeskus Perin, muodostama visuaalisen taiteen keskus avattiin helmikuussa 2019 keskelle Turun vanhaa kaupunkia. Yhdistykset järjestävät Taidehallissa näyttelyitä ja tapahtumia sekä ylläpitävät talossa mm. kuvataiteilijoiden yhteistä työhuonetta PeriLabia, Turun Taidelainaamoa ja valokuva-aiheista kirjastoa. Turun Taidehalli on vilkas kohtaamispaikka ja elävä keskus luomiselle, taidevälitykselle, palveluille ja tapahtumille. Taidehalli on avoinna keskiviikosta lauantaihin klo 12–18 ja sunnuntaisin klo 12–16 sekä tapahtumien aikana.

 

Mahdolliset kysymykset voi lähettää osoitteeseen:
nayttelyt@turuntaidehalli.fi