Turun Taidehalli ry:n hallituksen puheenjohtajana on aloittanut vuoden alusta Riina Kotilainen ja varapuheenjohtajana Hele Kaunismäki.
Hallituksen uutena jäsenenä on aloittanut Tatu Lertola, hallituskauttaan jatkavat Elina Rantanen ja Juha Wallenlind.

Turun Taidehallin ensimmäinen toimintavuosi antoi vahvistuksen sille, että tämänkaltaiselle toimijalle on paikkansa turkulaisella taiteen kentällä. Yli 40 000 kävijää vuoden aikana on huikea määrä: kaupunkilaiset ja kaupungissa vierailevat ovat todella löytäneet taidehallin, kuvailee Riina Kotilainen.
Alkaneen toimintavuoden aikana panostetaan yhteistyöhön alivuokralaisten kanssa ja kehitetään yhteisiä käytäntöjä.

– Taidehalli on ikään kuin alusta, jonka päälle talon toimijat rakentavat toimintansa. Yhteisten toimintatapojen kehittäminen ja juurruttaminen osaksi arkea on vielä kesken, mutta työ on hyvässä vauhdissa. Yhteistyö ja toimintatapojen kehittäminen paitsi talon sisällä, myös sidosryhmien välille lisää Turun Taidehallin vaikuttavuutta alueella entisestään, sanoo Kotilainen.

Vuonna 2018 perustetun Turun Taidehalli – Åbo Konsthall ry:n tarkoituksena on ylläpitää, edistää, kehittää ja tukea kuvataiteiden saatavuutta, taiteilijoiden työtä ja asemaa Turussa ja muualla toimialueellaan sekä tehdä turkulaista ja lounaissuomalaista kuvataidetta ja kuvataiteilijoiden työtä tunnetuksi paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Turun Taidehallin päävuokralaisia ovat Turun Taiteilijaseura ry ja Valokuvakeskus Peri ry, jotka vastaavat taidehallin taiteellisten sisältöjen tuottamisesta, sekä Turun Raatihuone joka vastaa kolmannen kerroksen juhlasalin vuokrauksesta yksityisille ja yrityksille.

Lisätiedot:
Riina Kotilainen
Turun Taidehalli ry:n puheenjohtaja
hallitus@turuntaidehalli.fi