I aulagalleriet visas i maj för tredje gången utställningshelheten ”Artoteque Pique Nique”, med verk valda ur Åbo Artoteks samling av konstverk som är till salu. Denna gång komponeras presentationen av kurator Nina Rantala som representerar Jöötti rf:

“Min utgångspunkt var tanken om existerandets likhet och interaktion. Materie och rörelse förenar och ingår i allt. Vi befinner oss i en djup virvel och bara blickriktningen skapar gränser.”

Konstnärsgillet i Åbo som upprätthåller artoteket vill med utställningsserien erbjuda grupper i Egentliga Finland en ny samarbetsform och en möjlighet att presentera verk av regionens yrkeskonstnärer i Åbo Konsthalls aulagalleri. Utställningshelheterna som kallas Artoteque Pique Nique väljs av en utomstående kurator eller konstexpert ur artotekets samling av konstverk som är till salu. Den omfattar för närvarande över 700 konstverk av 150 konstnärer från regionen. Kuratorerna och experterna representerar Åbo Artoteks samarbetspartner (Arte rf, Åbo Konstgrafiker rf, Jöötti rf och Fotocentrum Peri). Utställningsserien fortsätter under år 2021.