I Aulagalleriet visas för fjärdje gången utställningshelheten Artoteque Pique Nique: Ecce Animal, med verk valda ur Åbo Artoteks samling av konstverk som är till salu. Denna gång komponeras presentationen av kurator Kirsi Suokas som representerar Åbo Konstgrafiker rf.

-Konstverken med djurmotiv som jag har valt ur Artotekets samling representerar olika tekniker. I verken vandrar man i stämningar och världar var färgerna gnistrar och verken formar sina egna gemensamma dansfigurer, kuratorn Kirsi Suokas berättar om helheten Ecce Animal.

Konstnärsgillet i Åbo som upprätthåller artoteket vill med utställningsserien erbjuda grupper i Egentliga Finland en ny samarbetsform och en möjlighet att presentera verk av regionens yrkeskonstnärer i Åbo Konsthalls aulagalleri. Utställningshelheterna som kallas Artoteque Pique Nique väljs av en utomstående kurator eller konstexpert ur artotekets samling av konstverk som är till salu. Den omfattar för närvarande över 700 konstverk av 150 konstnärer från regionen. Kuratorerna och experterna representerar Åbo Artoteks samarbetspartner (Arte rf, Åbo Konstgrafiker rf, Jöötti rf och Fotocentrum Peri). Utställningsserien fortsätter under år 2021.

”Man måste vårda allt liv och tillvaro, vi måste behandla alla djur med medkänsla och respektera deras unikhet. Jag vill respektera liv och djur också i konsten – där allt är mirakulöst möjligt.

Njut av stunder med konst!”

Konstnärerna:
Sara Ilveskorpi
Milla Karppinen
Essu Koskinen
Kati Mikola
Hannu Nikander
Pirjo Raila
Suvi Toivoniemi
Paula Väinämö