Det finns en ogripbar frid i den osäkra tystnaden.

De här orden av Fernando Pessoa har inspirerat oss att söka verk med känslighet, frihet, hopp, ljus och frid, någonting att stanna upp vid och glömma den omgivande världen för en stund, säger Villanueva och Sillgren.

Den femte utställningshelheten Artoteque Pique Nique i Aulagalleriet, ‘There’s non-existent peace in the uncertain quietness’, är kuraterad av Niina Villanueva och Salla Sillgren som är medlemmar av styrelsen för Konstnärsgillet i Åbo.
Konstnärsgillet i Åbo som upprätthåller Artoteket vill med utställningsserien erbjuda grupper i Egentliga Finland en ny samarbetsform och en möjlighet att presentera verk av regionens yrkeskonstnärer i Aulagalleriet i Åbo Konsthall. Utställningshelheterna kallas Artoteque Pique Nique och väljs av en utomstående kurator eller konstexpert ur artotekets samling av konstverk som är till salu. Den omfattar för närvarande över 700 konstverk av 136 konstnärer från regionen. Kuratorerna och experterna representerar Åbo artoteks samarbetspartner (Arte rf, Åbo Konstgrafiker rf, Jöötti ry och Fotocentrum Peri).

Konstnärer: Elisa määttälä, Johanna Naukkarinen, Sanna Vainionpää, Eero Nives, Henri Tuominen, Miina Laine, Milla Hannula, Sini Kähönen, Taru Salonen, Reeta Giger.

Alla verken kan köpas eller hyras, liksom artotekets övriga verk. Verken som säljs ersätts vartefter med andra.